Yıldırım: "Eğitim en öncelikli konumuz"

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da gerçekleştirilen Öğretmenler Günü programında konuştu. AK Parti döneminde eğitime verilen önemin altını çizen Yıldırım; Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin diğer bakanlıklardan daha yüksek olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2017, 12:46
Yıldırım: Eğitim en öncelikli konumuz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Çankaya'da gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

YENİLİKÇİ BİR EĞİTİM SİSTEMİNDE SAHİP OLMAMIZ GEREKİYOR
Öğretmenler Türkiye'nin geleceğidir ev insanlığın umududur. Genç nüfusumuz bizim ülke olarak en büyük zenginliğimizdir. Ancak nu potansiyeli harekete geçirebilmek için modern ve yenilikçi bir eğitim sisteminde sahip olmamız gerekiyor. Çok donanımlı becerikli gençler yetiştirmek önemlidir.

AMACIMIZ SİZİN İÇİN EĞİTİM FIRSATLARINI OLUŞTURMAK
Hükmet olarak bakanlık olarak üzerimize düşen önemli görevler var. Sizin için eğitim fırsatlarını oluşturmak. Sizler evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştireceksiniz.

BUGÜN 1 MİLYONUN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN TOPLULUĞUMUZ VAR
Eğitimi en öncelikli alan olarak belirledik. Bunun için eğitim bütçesini birinci sıraya aldık. 2003'te 11 milyar liraydı. Şimdi yaklaşık 135 milyar TL'ye yükselttik. Fatih Projesi ile okullara akıllı tahtalar yerleştirildik Tablet bilgisayar dağıtımı devama ediyor. Bugün 1 milyonun üzerinde öğretmen topluluğumuz var. 950 milli sporcumuzu öğretmen olarak atadık

SINIF BAŞINA 17 ÖĞRENCİYE 1 ÖĞRETMEN DÜŞÜYOR
Okul, derslik sayısı bakımından öğretmen sayısı yeterli gözüküyor. Sınıf başına 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Sıkıntı dağılımda. Bazı yerlerde eksik olduğu için kalabalık. Öğretmen sayımızın yüzde 66'sı 40 yaş ve daha aşağısında oluşuyor.

58 BİN YENİ DERSLİĞE İHTİYACIMIZ VAR
Bazı illerimizde şimdiden tekli öğretim yapılabiliyor. 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var. 15 yılda 300 bine yakın derslik yaptık, 3 yıla kadar 58 bin dersliği haydi haydi yapmış oluruz.

DAHA DA İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Mali ve sosyal haklardan, okul ortamını iyileştirmeye kadar attığımız pek çok adım var. İmkanlarımız olduğunda daha da iyisini yapmaya çalışacağız. Öğretmenlik sadece parayla yapılacak bir iş değil. Sınıftaki o yavrularımızın farklı özellikleri var. Bu işin yapılması parayla pulla ölçülenecek bir şey değil.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI
Önümüzdeki sene içerisinde 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz.