Türkiye, elebaşı için 7 talepname gönderdi

Adalet Bakanı Gül, firari FETÖ lideri için bugüne kadar ABD’ye 7 talepname ve 1 geçici tutuklama talebinde bulunduklarını açıkladı. Gül, "Gerekli adımların atılmaması bir suçlunun korunması anlamına gelmektedir" dedi

Giriş Tarihi 24 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2017, 02:12
Türkiye, elebaşı için 7 talepname gönderdi

İÇİNDEKİLER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Komisyonda Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay bütçeleri görüşüldü. 2018 bütçesinin sunuş konuşmasını gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi konusunda açıklamalar yaptı. Açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

7 KEZ TALEP EDİLDİ
Süreç içerisinde terör örgütü elebaşısı hakkında ülkemizde yargılanmakta olduğu dosyalardaki deliller ve yakalama kararlarına istinaden, sonuncusu 3 Kasım 2017'de olmak üzere ABD'ye 7 adet iade talepnamesi gönderilmiştir.

ABD GÜLEN'İ KORUYOR
Ayrıca 1 adet de geçici tutuklama talebi gönderildiğini söyleyen Gül, şöyle devam etti: Örgüt elebaşının kendi ülkelerinde korunmaksızın bağımsız ve tarafsız yargıya teslim edilmesi konusundaki talebimiz, beklentimiz ve ısrarımız devam etmektedir. Bunu hem uluslararası sözleşmeler kapsamında hem de ikili anlaşmalar çerçevesinde beklemek Türk halkının hakkıdır. Bu hususta gerekli adımların atılmaması bir suçlunun korunması anlamına gelmektedir.

SABAH