Şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz

24 Kasım öğretmenler Gününde kanlı terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın şehit ettiği öğretmenlerimiz unutulmadı. Türkiye'nin değişik kentlerinde rahmet ve saygıyla anılıyorlar. İşte teröre kurban verdiğimiz öğretmenlerimizin bazıları...

Giriş Tarihi 24 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2017, 10:58
Şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz

İÇİNDEKİLER

Bugün 24 Kasım öğretmenler günü, bu önemli günde şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Terör örgütleri FETÖ ve PKK, yüzden fazla öğretmenimizi şehit etti. Türkiye şehitlerini unutmadı birçok kentte şehitlerimizin adına anma etkinlikleri düzenleniyor. Öğrencileri, eli kanlı terör örgütlerinin hain saldırılarında katledilen fedakar öğretmenlerinin yasını yaşıyor.

Onlar isimsiz kahramanlar, FETÖ ve PKK tarafından katledilen vatan evlatları, öğretmenlerimiz… İlk maaşını okulun tadilatına harcayan Neşe Öğretmen'den, türküsüyle yürekleri dağlayan Aybüke Öğretmen'e ve nicelerine ithafen saygı ve özlemle...

İşte FETÖ ve PKK'nın şehit ettiği bazı öğretmenlerimiz:


Yusuf Elitaş, 5 Temmuz hain darbe girişimini öğrendikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktı. Genelkurmay Başkanlığı önünde FETÖ'cü darbecilerin helikopterden açtıkları ateş sonucu şehit düştü.

Prof. Dr. İlhan Varank, 15 Temmuz gecesi önce Vatan Caddesi'ne gitti. Oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne koştu. Belediye önünde halka ateş açan FETÖ'cü katiller tarafından vurularak şehit edildi.

Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın, PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi.

22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde görev yaptığı okulunda karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK'nın hain saldırısıyla şehit edildi.