Mısır'da korkunç katliam!

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camide cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada ölü sayısı 235'e yükselirken, 130 kişi de yaralandı.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2017, 18:38
Mısır’da korkunç katliam!

İÇİNDEKİLER

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kenti Ariş'te bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ölü sayısı artıyor. Uluslaararası ajanslar, saldırıyı 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu.

Ariş'in batısındaki Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef alan saldırganlar, ciplerle gelip cuma namazı sırasında önce üstlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi.

Yetkililer, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Al Rawda köyündeki bir camide cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada ölü sayısının 235'e yükseldiğini, 130 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hastanelere taşınan en az 130 yaralı var, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Görgü tanıkları, çok sayıda ambulansın camiden sürekli hastanelere gittiğini söylüyor.

Saldırıdan sonra Kahire yönetimi üç günlük ulusal yas ilan etti.

Akdeniz kıyısındaki Ariş'te son saldırı Ekim ayı sonunda yola döşenen bombanın patlatılmasıyla gerçekleşmiş, iki polis ölmüştü.

Yıllardır çalkantının dinmediği Sina Yarımadası, Ensar Beyt el Makdis adlı örgüt, üç yıl önce adını değiştirerek DEAŞ'e katıldığını duyurmuştu.

Teröristler, 2014'ten bu yana bölgede yüzlerce asker ve polisi öldürdü.

Grup, aynı zamanda Hristiyan kiliselerine de bombalı saldırılar düzenledi. Nisan ayında Tanta ve İskenderiye kentlerindeki kiliselerda bombalar patlatan DEAŞ, 43 insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.