Sözcü'nün çakma rapor skandalı!

Sahibi Burak Akbay’ın FETÖ firarisi olarak arandığı Sözcü gazetesinin imajını düzeltme operasyonu için yine FETÖ devreye girdi. Çakma bir “güvenilirlik” raporuyla Sözcü için yapılan algı operasyonu da boşa çıktı. Sözcü’ye “en güvenilir” diyen isim tescilli FETÖ’cü çıktı.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2017, 17:23
Sözcü’nün çakma rapor skandalı!

İÇİNDEKİLER

Israrla "Bizden FETÖ'cü çıkmaz" diye kendini savunan Sözcü gazetesinin FETÖ ile ilişkisi bir kez daha deşifre oldu. Gazete, Oxford Üniversitesi bünyesindeki Reuters Enstitüsü'nün hazırladığını iddia ettiği Türkiye Dijital Haber Raporu ile Sözcü'nün Türkiye'nin en güvenilir haber sitesi olduğunu duyurdu.




Ne var ki haber dikkatli okunduğunda raporu hazırlayan kişinin tescilli bir FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. Zaman gazetesi ve Aksiyon dergisinde muhabir olarak çalışan, FETÖ tarafından Londra'ya gönderilen Servet Yanatma, Sözcü'yü en güvenilir site ilan etmekle kalmadı, Fox TV'yi de "en popüler yayın organı" olarak gösterdi. FETÖ'cülerin Oxford Üniversitesi'nin adını kullanarak hazırlattıkları düzmece raporla, Sözcü ve Fox TV'ye sözde itibar kazandırılmaya çalışıldı.

Sahte rapora imza atan Servet Yanatma Londra'dan önce Zaman ve Aksiyon dergisinde görev yapıyordu.

FETÖ ile ilişkisi defalarca açığa çıkmasına rağmen, "Sözcü'den FETÖ'cü çıkmaz" savunmasıyla algı operasyonu yapan Sözcü gazetesinin "itibar" arayışına destek de yine FETÖ'den geldi. Bu kez de Sözcü'nün yardımına uzun süre FETÖ'nün yayın organı olan Zaman grubunda diplomasi muhabirliği yapmış isim Servet Yanatma yetişti. Yanatma 2015 yılında FETÖ'nün talimatları doğrultusunda Aksiyon dergisinin diploması muhabiri iken, doktora gerekçesi ile Londra'ya gönderilmişti.


Ayrıca FETÖ'nün, servis ettiği çakma raporla kendisiyle mücadele eden medya gruplarını itibarsızlaştırma çabası peşine düştüğü görüldü. Sözcü gazetesinin ve FOX televizyonunun öne çıkarıldığı sahte rapora Oxford Üniversitesi kılıfı da uyduruldu.