Economist’in 2018 kapağı ilginç şifreler

Sık sık skandal kapakları ve verdiği mesajlarla gündeme gelen İngiliz The Economist dergisi yine bir kapağıyla gündemde. Derginin 2018 kehanetlerinin yer verildiği kapağında çok ilginç şifreler yer alıyor, Türkiye detayı ise dikkat çekti.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2017, 01:06
Economist’in 2018 kapağı ilginç şifreler

İÇİNDEKİLER

Sık sık skandal kapaklarıyla gündeme gelen Türkiye düşmanı The Economist dergisi yine bir kapağıyla gündemde. Dergi Türkiye'de en son, referandum öncesi yaptığı operasyonla Türkiye'nin diktatörlüğe kaydığını ima eden kapağı sayesinde gündeme gelmişti.

İngiliz dergisi The Economist şimdi de "The World in 2018" kapağıyla gündemde. 2018'e dair kehanetlerin yer aldığı kapakta, ekonominin gidişatından, ortadoğuya, dinler arası diyalogdan, Türkiye'ye kadar birçok dikkat çeken ayrıntı gizli.




Daha önce Amerikan FOX kanalında yayınlanan bir çizgi dizide "15 Temmuz Şehitler" köprüsü patlatılmış, hem algı operasyonuna girişilmiş hem de Türkiye'ye mesaj verilmek istenmişti. Bu skandalın ardından yine bir Amerikan dizisi Designated Survivor'da, Türkiye'deki darbeyi FETÖ'nün yapmadığı algısı yaratılmak istenmiş FETÖ elebaşı Gülen 'devrimci' bir muhalif olarak gösterilmişti. Türkiye'ye içte ve dışta saldırıların doruğa ulaştığı bugünlerde üst akıl hedef tahtasına koyduğu güçlenen Türkiye'yi açıkça hedef göstermekten çekinmiyor. Bunların ardından bir hamle de İngiliz The Economist dergisinden geldi. Dergi 2018'i anlattığı kapağında verdiği şifreler arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de kullandı. Köprünün hemen üzerine F-16'ya benzeyen bi uçak yer aldı.

İşte The Economist'in kapağının şifreleri:


İngiliz The Economist dergisinin 9 Ocak 1988 tarihli sayısının kapağı "Get ready for a word currency" manşeti ile çıktı. Kapakta Amerikan doları yanıyor ve çift başlı bir kartal üstünde yeni bir para beliriyor, üzerinde ise 2018 yazıyor.


Derginin dolara ömür biçtiği bu kapağı da ta o yıllardan doların hakimiyetinin bitirileceğin şifresi olarak görülmüş, bugün yavaş yavaş ülkelerin paralarının yerini alan Bitcoin'in 1988'deki kapakta şifreli olarak verildiği şeklinde yorumlanmıştı.


Derin odakların, karanlık yapıların sözcüsü The Economist. Her yıl, bir sonraki yıla ilişkin öngörülerde bulunan, dünyanın nasıl şekilleneceğine ilişkin açık veya örtülü mesajlar vermeyi adet edinen bi dergi. İşte 2017'nin kapağı...