Sevgi denizi

169 gün denizde kalan TCG Giresun fırkateyni dün Marmaris’te törenle karşılandı. Askerlerin aileleri ile kavuşmasında duygusal anlar yaşandı. Bebeğini ilk kez gören bir astsubay gözyaşlarına hakim olamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2017 Güncelleme 20 Kasım 2017, 03:05
Sevgi denizi

İÇİNDEKİLER

Aden Körfezi, Hint Okyanusu ve Arap Denizi bölgelerinde deniz haydutluğu ile mücadele çalışmalarına katılan 'TCG Giresun' fırkateyni, 169 gün sonra döndüğü Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde coşkuyla karşılandı. 'Görevli askerler, eşlerine ve çocuklarına sarılarak özlem giderirken, duygu dolu anlar yaşandı. 5 ay 10 gün görevde kalan Astsubay Üstçavuş Uğur Yiğit, 38 gün önce dünyaya gelen oğlu Yiğithan'a ilk kez baktı. Oğlunu kucaklayıp sevgiyle sarıp sarmalayan Uğur Yiğit, mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Tuğçe Yiğit de eşi ve oğlunun buluşmasını gözyaşlarıyla izledi.

DÜNYANIN ETRAFINI DOLAŞTI
Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'ndan, 3 Haziran günü düzenlenen törenle 'Birleşik Görev Kuvveti-151' kapsamında, harekata gönderilen savaş gemisini iskeleye yaklaşırken, limanda helikopter ve Zodyak botlardaki özel kuvvet askerleri ile demirli fırkateynler siren çalarak karşıladı. Fırkateynin Komutanı Yarbay Murat Aktaş, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan'a tekmil verdi. Törende konuşan Tuğamiral Ercan, şunları söyledi: "TCG Giresun fırkateyni Aden Körfezi ve uluslararası sularda başarı ile görevini tamamlayarak yurda döndü. Türkiye'nin istikrarlı ve etkin desteği sayesinde son 8 yıldır bölgede herhangi bir Türk gemisi kaçırılmadı ve deniz haydutluğu faaliyetleri bitme noktasına geldi. 45 bin kilometre yol alarak, dünyanın etrafını bir kez dolaştı. 4 ülke ziyaretinde bulunan korsan avcılarımız 11 liman ziyaretinde bulundu. Türk Deniz Kuvvetleri'nin gururu olan savaş gemisi personelimize şükranlarımızı sunarız."



​OĞLUNU İLK KEZ GÖRDÜ
5 ay 10 gün denizde kalan Astsubay Üstçavuş Uğur Yiğit, 38 gün önce dünyaya gelen oğlu Yiğithan'ı ilk kez gördü. Uğur Yiğit'in bebeğiyle kucaklaşması herkesi duygulandırdı. Anne Tuğçe Yiğit de mutluluk gözyaşı döktü.