FETÖ mağduruydu, ilk kadın komutan oldu

NATO'daki skandalı ortaya çıkaran FETÖ kumpası mağduru Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt'un TSK'daki 'İlk Kadın Deniz Hava Taktik Komutanı' olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2017, 09:45
FETÖ mağduruydu, ilk kadın komutan oldu

İÇİNDEKİLER

NATO'daki yaşanan ve Türk subayların dikkati sayesinde ortaya çıkan skandalın yankıları sürerken, skandalı ortaya çıkaran Türk subayının kimliği de belli oldu. Bu ismin 2010 yılında FETÖ'cü firari savcı Fikret Seçen tarafından yürütülen 'askeri casusluk' kumpası sırasında görevinden alınan ve FETÖ tarafından mağdur edilen Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt olduğu ortaya çıktı.

FETÖ BÖYLE KUMPAS KURMUŞTU
Pilot Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkınca firar eden eski Özel Yetkili Savcı Fikret Seçen'in 2010 yılında düğmeye bastığı 56 sanıklı İstanbul'daki 'Askeri Casusluk' davasında mağdur edilen subaylardan. O dönem hakkında gözaltı kararı çıkarılıp iki gün gözaltında kalan Bozkurt, devletin gizli belgelerini elde ettiği, bazı uçakların fotoğraflarını çektiği veya çektirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandı. Mahkemede yaptığı savunmasında, "Hakkımdaki iddiaları nefretle reddediyorum. Uçak ve helikopterlere ait görüntüler ve bilgiler açık kaynaklardan detaylı şekilde elde edilebilir. Üs içerisinde görüntü çekmeye gerek yok. Daha detaylı görüntüler google earth'te var" ifadelerini kullanmıştı.

DÖNÜŞÜ 'TERFİ'Lİ OLDU
2012 yılında davanın son duruşmasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp mahkumiyet kararı onanan Pilot Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt yurt dışına gitti. AYM'nin hak ihlali kararıyla yeniden yargılama çıkınca da ülkeye geri döndü. Yeniden yargılama sonunda ise beraat ederek görevine geri döndü. Yargılandığında yüzbaşı rütbesinde olan ve terfi edip binbaşı olan Bozkurt TSK'da Kocaeli Kartepe'deki Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığına atandı. Deniz Binbaşı Ebru Bozkurt emrinde idare edilen sonar, radar ve savunma sistemleri denizaltı savunma harbi ve su üstü harbi için kullanılıyor.

Ayrıca kahraman subay Ebru Nilhan Bozkurt'la ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Bozkurt'un Türkiye tarihindeki 'İlk Kadın Deniz Hava Taktik Komutanı' olduğu öğrenildi.