Nejat Uygur'un ilk defa yayınlanan fotoğrafları

Giriş Tarihi 18 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2017, 18:06
Nejat Uygur’un ilk defa yayınlanan fotoğrafları

İÇİNDEKİLER

Gülen yüzüyle milyonların gönlünü kazanan Nejat Uygur aramızdan ayrılalı bugün dört yıl oluyor. Oyunları ve filmleriyle komedinin duayenlerinden kabul edilen Uygur'un ölüm yıl dönümünde son röportajı ve ilk defa gün yüzüne çıkan fotoğrafları yayınlandı.

Son söyleşisini Ayhan Hülagü'ye 'Sahnenin İçindekiler' projesi için veren usta oyuncu, anısına bugün yayınlanan kitapta özel fotoğraflar ve bilinmeyenleriyle dikkat çekiyor.

Kendine özgü tarzı ve mizahıyla geniş kitlelerin beğenisini toplayan Nejat Uygur, yayınlanan son söyleşisinde kişisel öyküsünü ve bilinmeyenlerini anlatıyor. Usta komedyen oyunculuk dışında şiir yazıyor, karikatür çiziyor, heykel yapıyormuş.

Ayrıca profesyonel sporcu olduğunu belirtiyor. Spora Sarıyer Halk Evi'nde başlayan oyuncunun ordu boks birinciliği dahi varmış. "Atletizim, boks ve tiyatro çalışmalarını bir arada yürüttüğüm için arkadaşlarım bana 'komple atlet' lakabı taktı." diyor.

Yediden yetmişe tüm toplumun sevgisini kazanan oyuncu, yayınlanan fotoğraflarında Demet Akbağ'dan Müjde Ara'a, Sadri Alışık'tan Hülya Avşar'a Türkiye'nin yıldız oyuncularıyla bir arada görünüyor.

İşte Ayhan Hülagü'nün arşivinden çıkan Nejat Uygur fotoğrafları...