FETÖ savcısı

Savcı Bharara sergilediği tavırlarla firari savcı Zekeriya Öz’ün ABD versiyonu olduğunu tescilledi. Feto teröristlerinin Türkiye aleyhindeki tweetlerini savcı Bharara’nın da paylaştığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2017 Güncelleme 18 Kasım 2017, 00:54
FETÖ savcısı

İÇİNDEKİLER

Rıza Sarraf hakkında tutuklama kararı çıkaran savcı Preet Bharara'nın FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Bharara'nın, FETÖ'cü polislerin 17 Aralık kumpasında hazırladığı ve takipsizlik kararı verilen fezlekenin virgülüne bile dokunmadan kullandığı anlaşılmıştı. Bharara ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. Sosyal medya hesabı Twitter'da FETÖ'cü gibi hareket etti. Bharara, terör örgütü üyesi 'rayina' isimli Twitter hesabının tweetini kendi hesabından paylaştı: "Erdoğan rejimi polisi, 2013 yolsuzluğuna ve Zarrab operasyonlarına liderlik eden polis şeflerinin eşlerini tutukladı." Bu arada ABD basınında Sarraf ile ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. Sıkça Sarraf'ın itirafçı olduğu ileri sürüldü. ABD'nin önde gelen Daily Beast sitesi ise Bharra, FBI direktörü Muller, 15 Temmuz'da Büyükada buluşmasını ayarlayan CIA görevlisi Henri Barkey, Trump'ın eski danışmanı Flynn, Sarraf davası hakimi Bermann, FETO gibi isimler üzerinden davayı ele aldı. Adı geçen herkesin suçlu olduğunu belirtti.

SARRAF NEREDE BİLMİYORUZ
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün ABD sistemine sızmış durumda olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Rıza Sarraf ile ilgili de "Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi bilmiyoruz. ABD, bizimle paylaşmadı" dedi.