Sana kötü haberimiz var Özkök!

Kızıl Soros Osman Kavala ile 15 Temmuz girişiminin baş aktörlerinden olan Henri Barkey arasında bir ilişki olmadığını iddia eden Hürriyet yazarları Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin'i ortaya çıkan başsavcılık dosyası yalanladı. Kavala ve Barkey arasında 93 saati aşan bir telefon trafiği tespit edildi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2017, 08:47
Sana kötü haberimiz var Özkök!

İÇİNDEKİLER

Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala ile CIA ajanı ve 15 Temmuz darbe girişiminin organizatörlerinden biri olan Henri Barkey arasındaki tüm ilişki deşifre edildi. Karanlık ilişkiyi HTS kayıtları ortaya çıkardı. İkilinin toplamda 93 saat 34 dakika 1 saniye görüştükleri tespit edildi. Başsavcılık yaptığı tespitlerle ikilinin arasındaki görüşmelerde; Kavala'nın eşi Ayşe Hale Kavala, Osman Kavala'nın ablası Reha Kavala, şirketin yönetim kurulu üyesi olan Zeki Türkkan ve genel müdür Şenel Durmuşkaya'nın köprü vazifesi gördüğü belirtildi.

ÖZKÖK VE ERGİN'E KÖTÜ HABER!
Doğan Medya'ya ait Hürriyet gazetesi yazarları Kızıl Soros Osman Kavala'yı yalanlarla aklamaya çalışmıştı. Sedat Ergin 3 Kasım tarihli Osman Kavala neden tutuklandı başlıklı yazısında 'Barkey ile Kavala'nın cep telefonlarının baz istasyonu bilgileri karşılaştırılır. Ve bulunur ki, lokantadaki karşılaşmanın hemen sonrasında üç ayrı günde Barkey ile Kavala'nın cep telefonları aynı baz istasyonundan sinyal vermektedir. Burada ikisi arasında telefon teması tespit edilememiştir, ancak İstanbul'da aynı baz istasyonu bölgesinin kapsama alanı içinde olmaları yeterli bir delil olarak görülmektedir.' demiş ve Barkey ile Kavala'nın herhangi bir telefon görüşmesi yaptıklarına dair kanıt olmadığını ileri sürmüştü.

Ertuğrul Özkök de Sedat Ergin'in uydurduğu bu yalana sahip çıkarak ve 8 Kasım tarihli 'Büyükada manşetçileri size kötü haberim var' başlıklı köşe yazısında Ergin'in iddialarını devam ettirmişti. Yazısında 'Peki aynı baz istasyonunda sinyal verdiklerine göre telefonla mı konuşmuşlar? Hayır, aralarında bir telefon konuşması da yok... Öyleyse ne var? Sadece şu var. İkisi Allah'ın bir günü, aynı saatlerde Karaköy'delermiş... Deseniz ya, Allah hepimizi korumuş... Maazallah bizler de aynı saatlerde orada olsaydık, demek ki kendimizi Büyükada davasından içeride bulacaktık.' satırlarıyla Kavala'yı aklamaya çalışan Özkök; 'sizlere kötü haberim var' diyerek algı operasyonu yapmıştı.

İşte Sedat Ergin ve Ertuğrul Özkök'ün yazılarından o bölümler:

Ergin'in yazısı

Özkök'ün yazısı