Irak depremi, İstanbul'un tetikleyicisi olur mu?

Giriş Tarihi 13 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2017, 08:45
Irak depremi, İstanbul’un tetikleyicisi olur mu?

İÇİNDEKİLER

Bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Prof. Celal Şengör, Irak'ta yaşanan depremin Türkiye'ye olası etkilerini değerlendirdi.

FAY HATLARINI ÇİZDİ
Deprem uzmanı olan Celal Şengör, haberin gelmesiyle hemen kağıt ile kalemi eline aldı. Bölgedeki fay hatlarını çizen Şengör, bölgedeki depremlerin analizini yaptı.

İSTANBUL VE ERZİNCAN'IN DOĞUSU...
Aynı fay hattı üzerinde gerçekleşen depremleri tek tek sayan Celal Şengör, bundan sonraki süreç için Erzincan'ın doğusunu ve İstanbul'u işaret etti.

7,6'LIK DEPREM BEKLENİYOR
Irak'ta meydana gelen depremin 7,3 şiddetinde olduğunu belirten Prof. Şengör, İstanbul'da beklenen depremin ise 7,6 şiddetinde olabileceğini ifade etti.

A Haber'in konuğu olan Prof.Dr.Erdinç Yiğitbaş da Irak'ın kuzeyinde meydana gelen depremle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Yiğitbaş, depremin artçıları olacağını belirtirken söz konusu deprem kuşağının Türkiye'den de geçtiğini belirtti.

Irak'ta yaşanan deprem sonrası halk sokaklara döküldü.

Irak'ta İran sınırına yakın Halepçe kentini yakınındaki depremin büyüklüğü ilk anda 7.2 olarak açıklanırken sonrasında 7.3 olarak revize edildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısı, 33,9 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.