Atatürk düşmanı PKK sempatizanının sponsoru İngiliz Büyükelçiliği!

Sosyal medyada yer alan haberlerin doğruluğunu teyit etmek amacıyla kurulan teyit.org'un kurucusu Mehmet Atakan Foça'ya ait olan şehitlerimizi aşağılayıp PKK'lı teröristleri öven tweetler kamuoyunda büyük tepki topladı. Kuruluşun arkasında ise İngiliz Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği olduğu ortaya çıktı!

Giriş Tarihi 11 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 11 Kasım 2017, 12:12
Atatürk düşmanı PKK sempatizanının sponsoru İngiliz Büyükelçiliği!

İÇİNDEKİLER

Kamuoyunda yer alan yalan haberleri tespit etmek için kurulan ve son dönemlerde Google ile ortak çalışmalarıyla dikkat çeken Teyit.org'un kurucusu Mehmet Atakan Foça tarafından yapıldığı iddia edilen paylaşımlar kamuoyunda her kesimden büyük tepki topladı.

Şehitlerimizi aşağılayıp PKK'lı teröristleri öven tweetler hakkında bir açıklama yapmak zorunda kalan Teyit.org kurucusu Mehmet Atakan Foça, yıllar önce atıldığını söylediği tweetlerin bazılarının montaj, bazılarının ise eylemlerden aktardığı sloganlar olduğunu iddia etti.

10 KASIM'IN YIL DÖNÜMÜNDE ORTAYA ÇIKAN PAYLAŞIMLARDA ATATÜRK KARŞITI SÖYLEMLER
Teyit.org kurucusu Mehmet Atakan Foça'ya ait olduğu iddia edilen paylaşımlarda ayrıca Atatürk karşıtı söylemler de önemli bir yer tutuyor.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİLİĞİ VE AB TARAFINDAN FONLANIYOR
İngiltere ve AB kuruluşları tarafından fonlanan kurum, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinden 2016 yılında 82 bin 204 Türk Lirası yardım almış.

İngiltere'nin 2016 yılında yaptığı 82 bin liralık yardım Teyit.org'da belirtilirken, yardım aldığı belirtilen İstasyon, Sivil Düşün AB programı ve European Endowment for Democracy (EED) kuruluşlarının ne kadar fon desteği sağladığı hakkında bir bilgi yer almıyor.

Aynı şekilde sistemin 2017 fonlama kayıtlarına dair bir bilgi de verilmiyor.

İNGİLTERE VE AB İDDİALAR KARŞISINDA SESSİZ
Projeyi fonlayan İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği kuruluşları iddialar karşısında sessizliğini koruyor. Tepki toplayan iddialar hakkında ilerleyen süreçte bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu.