Kandil yerlebir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Kandil ve Sincar’daki terör kamplarını yerle bir ederiz’ dedi. Dün TSK, sınır ötesine operasyon yaptı. Terör örgütüne ait 8 kampta 36 hedef yok edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2017 Güncelleme 05 Kasım 2017, 02:06
Kandil yerlebir

İÇİNDEKİLER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırının ardından bölgede ve Kuzey Irak'ta operasyon düzenlendi. Terör örgütü PKK büyük bir darbe daha aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün "Kandil ve Sincar'ı yerle bir ederiz" dedi. Bu uyarıdan hemen sonra PKK'nın kamplarına son günlerin en büyük hava harekâtı gerçekleştirildi. Diyarbakır'dan kalkan F16'lar, İHA'larla belirlenen hedefleri yerle bir etti. 70 kadar terörist etkisiz hale getirildi.

BOZGUNA UĞRADILAR
İnsansız Hava Aracı (İHA)'lar, Şemdinli saldırısının ardından sınır kesimi ile Kuzey Irak bölgesindeki PKK kampları üzerinde keşif uçuşları yaparak görüntü aldı. Ardından düğmeye basıldı. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 181'inci ve 182'nci filodan peş peşe F16 savaş uçakları havalandı. Lazer güdümlü füzelerinin de kullanıldığı hava harekâtında, üst düzey yöneticilerin de barındığı Kandil başta olmak üzere terör örgütü PKK'ya son günlerin en büyük hava harekâtı gerçekleştirildi. Operasyonda, İHA'ların belirlediği 36 hedef imha edildi.

​İNLERİNE GİRİLDİ
Hava harekâtıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan bilgilendirmede, Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Sinath-Haftanin, Gara, Metina, Avaşin- Basyan, Zap ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik 36 hedefe hava harekâtı düzenlendiği ve bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak, silah mevzii ve silah/mühimmat depolarının imha edildiği belirtildi.