Yerli enerji güçlü Türkiye

Türkiye enerjide dışa bağımlılığı bitirecek projelerini birer birer hayata geçiriyor. Yerli enerji hamlesiyle yıllardır atıl kalan kaynaklarını kullanıma alıyor. Bu atılımın önemli bir ayağı da kömür. Kömür konusunda oldukça fazla rezerve sahip olan Türkiye bu potansiyelini artık daha iyi kullanmayı planlıyor.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2017, 09:52
Yerli enerji güçlü Türkiye

İÇİNDEKİLER

Büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin ekonomisi geliştikçe enerji ihtiyacı da artıyor. Türkiye son dönemde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak öncülüğünde milli enerji atılımınını gerçekleştiriyor. Bu atılımın önemli bir ayağı da yerli kömür. Dünya linyit rezervlerinin yaklaşık %7.5'i Türkiye'de. Türkiye gibi enerji ihtiyacı oldukça artan bir ülkenin bunu değerlendirmemesi var olan zenginliğin israfı olur. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmasının önüne geçecek projeler hayata geçiriliyor.

Peki Enerjide dışa bağımlılığın çözümü kömür mü? Diğer ülkelerde gereken enerjinin kömürden karşılanma oranı nedir? Durumu bize benzeyen ülkeler bu konuda neler yapıyor? Enerji üretiminde kömür kullanılması doğaya zarar veriyor mu? Enerjide Türkiye'nin stratejisi ne?

İşte tüm bu soruların cevapları:



TÜRKİYE'NİN ENERJİ STRATEJİSİ NE?
Türkiye yerli kaynakların enerji üretimine daha fazla katılmasını sağlayarak 10 yıl içerisinde enerji ithal eden ülke olmayı planlıyor.