İşte Babayiğitler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye'de "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"na yerli otomobili üretecek 5'li konsorsiyumu açıkladı. Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğit bulunuyor. Bunlar Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel) olarak belirlendi.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2017, 15:53
İşte Babayiğitler

İÇİNDEKİLER

Yerli otomobili yapacak 4 babayiğiti açıklayan Erdoğan, "Babayiğitler; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'den oluşuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Yerli otomobilin ilk alıcısı benim" dedi. Erdoğan ilk yerli otomobili üretecek ortak girişim grubunu şu sözlerle açıkladı: Şimdi size ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketimizi teker teker açıklıyorum. O babayiğitleri harf sırasına göre açıklayacağım. İlki Anadolu Grup. Temelleri 1950 yılında atılan grubumuz 50 bin çalışanı ile Türk ekonomisine çok önemli katkıları var. Harf sırasına göre ikinci baba yiğidimiz, BMC grup. Yarım asırlık bir geçmişe sahip. Üçüncü babayiğidimiz, Kıraça Holding'dir. Yarım asrı aşan bir birikimi var. Dördüncü babayiğidimiz Turkcell grubu. Beşinci babayiğidimiz Zorlu Holding.

Türkiye'nin otomobili için yola çıkılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunu yürüttü. 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu'nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili üretecek şirketleri açıkladı. Üretilecek ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi olduğunu belirten Erdoğan, 2021 yılında yerli otomobilin satışa çıkmasını beklediğini söyledi.


Yerli otomobilde son imzayı Cumhurbaşkanı Erdoğan attı

İŞTE O BABAYİĞİT'LER
Erdoğan, şirketleri açıklarken şu ifadeleri kullandı: Şimdi size Ortak Girişim Grubu'nda yer alan 5 şirketimizi teker teker açıklıyorum.

Anadolu Grubu: 50 bin çalışanıyla Türkiye'ye çok değerli katkıları bulunuyor. Otomobil sektörüne de çok ciddi katkıları olan Anadolu Grubu'nun bu projede yer almasını çok önemli buluyorum.

BMC: Türkiye'nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, yarım asırlık bir geçmişe sahip. Şirket mülkiyeti 2011 yılın değiştiren BMC'nin bu projede yer alma kararını memnuniyetle karşıladım. Kendilerini tebrik ediyorum.

Kıraça Holding: Bu şirketimiz her ne kadar 20 yıla bir geçmişe sahip görünüyorsa da aslında yarım asırı aşan bir geçmişe sahip. Türkiye'de otomobile odaklanmış az sayıdaki kuruluştan biri olan Kıraça Holding, sektörde çok önemli bir yer almıştır. Kendilerini tebrik ediyorum.

Turkcell: Malum yazılımın ve yüksek teknolojinin önemi olduğu projede Turkcell'in yer alması yapılan işin doğruluğuna işaret ediyor. Ben bu kuruluşumuzu da tebrik ediyorum.

Zorlu Holding: Kuruluşu 1953'e kadar uzanan Zorlu Holding, Denizli'den başladığı sanayicilik geçmişini bugün dünyaya yaymış bir şirkettir. Geniş bir yelpazede üretim yapan Zorlu Holding'in bu projede yer alması Türkiye ekonomisi için önemli bir şanstır.

"5 BABAYİĞİDE DE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"
Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün ülkemiz, memleketimizin ekonomisi için önemli bir toplantıdayız. Önemli bir proje için bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin potansiyelini değerlendirerek yerli marka otomobil için 'artık vakti geldiğini' söylemesi aslında bu süreci resmen başlatmış oldu. Türkiye'nin geleceği için projenin ilk adımını attığımız bugün de Cumhurbaşkanımız ve bilim sanayi teknoloji bakanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca 'Yok mu babayiğit' çağrısına cevap veren 5 babayiğide de teşekkürlerimi sunuyorum. 5'li bir ortaklık için buradalar. Bugün imzaları atacaklar. Bu önemli projenin otomotiv sektörüne ve iş dünyamıza da yeni bir heyecan getireceğinden endişem yok. Bu proje büyüyen kalkınan geleceğe kararlılıkla yürüyen Türkiye'nin başarılarına yeni bir başarı da ilave edecektir. Türkiye'yi daha da ileriye taşıyacak bu adımı da bugün atıyoruz. İnşallah Türkiye'nin yepyeni ufuklara doğru ilerlediğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.