Derin infaz

Avukat Kudbettin Kaya, İstanbul’da infaz edildi. Suikastın nedeni ise hem FETÖ’ye hem de beyaz zehire gitti. Ünlü hukukçunun uyuşturucu baronu Zindaşti’ye, FETÖ’nün vatandaşlık vermesini önlediği için öldürüldüğü belirlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2017 Güncelleme 02 Kasım 2017, 06:59
Derin infaz

İÇİNDEKİLER

İstanbul Yeşilköy önceki gece silah sesleriyle yankılandı. Avukat Kudbettin Kaya, Cundali adlı mekanda silahlı saldırıya uğradı. Kaya'ya yaklaşan saldırgan, avukata kurşunlar yağdırdı. Kaya, oturduğu sandalyede öldü. Kimliği belirsiz saldırgan kayıplara karıştı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. İnfazın arka planında ise tanıdık isimler vardı! Ergenekon mağduru Kudbettin Kaya, yargıyı etkileme iddiasıyla FETÖ'cü firari savcı Zekeriya Öz tarafından gözaltına alınmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı. Kaya; FETÖ'nün uyuşturucu baronu İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin 2014'te kızı Arzu Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç'un öldürülmesi olayında azmettirici olarak 2 yıldır tutuklu bulunan 'Hayalet Orhan' lakaplı Orhan Ünğan'ın 3 avukatından biriydi. Ünğan'ın bu olayla ilgili yargılaması devam ediyordu.


Zindaşti

'ÖLDÜRÜLME RİSKİM VAR'
Davanın 31 Mart'taki 5'inci duruşmasında öldürüleceğini âdeta hisseden Kaya, şunları söylemişti: "FETÖ, Ergenekon'a katılan gizli tanığa (Naci Zindaşti'yi kastediyor) TC vatandaşlığı vermeye çalıştı. Hatta bu nedenle sicil kayıtları temizlendi. Bu durumu engelledim. Gelecek oturumda bulunmayabilirim. Zira benim öldürülme riskim var." Öte yandan FETÖ'den tutuklanan ABD Konsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz'un, Zindaşti ile bağlantısı ortaya çıkmıştı. Tutuklu Ünğan, mahkemeye sunduğu dilekçede bu işbirliğini anlatmıştı. Ünğan, şunları söylemişti: "Ergenekon ve Balyoz'da 'terazi' kod adıyla Zekeriya Öz'e gizlik tanıklık yapan Zindaşti, soruşturmaların seyrini değiştirmek için DEA ajanlarıyla da görüştü. ABD Uyuşturucu ile Mücadele Birimi (DEA) ajanlarıyla bağlantıyı Topuz sağladı. Organizasyonu ise savcılar Zekeriya Öz ile Cihan Kansız yaptı. DEA'nın Türkiye'de FETÖ'nün uyuşturucu ayağını Zindaşti sürdürmekteydi. Gözaltına alınacağını bildiğinden Avrupa'ya kaçtı."

Osman ASİLTÜRK - Soner KOÇER - Barış SÖZAL