Sınırda önemli gelişme! Teslim ediliyor...

Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak Silahlı Kuvvetleri birliklerinin de katılımıyla tatbikat yaptığı Silopi ilçesinde, iki ülke askerleri Habur Sınır Kapısı'na doğru harekete geçti

Giriş Tarihi 31 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2017, 11:19
Sınırda önemli gelişme! Teslim ediliyor...

İÇİNDEKİLER

Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan peşmergenin kontrolündeki Halil İbrahim sınır kapısı Irak merkezi yönetimine teslim ediliyor. Devir teslim töreninde Irak Genelkurmay Başkanı ve 2.nci Ordu Komutanı hazır bulunuyor.

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede tır parkının karşısındaki alanda 18 Eylül'de başlatılan, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde, 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut emir komutasında yürütülen tatbikata katılan Türk askerleri ile Irak Silahlı Kuvvetleri birlikleri 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı Şehit Ercüment Türkmen Kışlasından zırhlı araçlarla çıkış yaptı.



AA'nın aktardığına göre; Siren sesleri eşliğinde iki ülke askerleri zırhlı araçlarla Habur Sınır Kapısı'na doğru yöneldi.

Irak Özel kuvvetleri ile 28. Komando Piyade tugayı sınırdaki geçişin ardından Peşmergeden kapının alınması için beklemeye başladı. Peşmerge'nin de direnmeden Halil İbrahim sınır kapısını Bağdat yönetimine bağlı askerlere teslim ettiği bildirildi.

HALİL İBRAHİM'DE GÖVDE GÖSTERİSİ
44 gündür Habur bölgesinde Türk ve Irak kuvvetlerinin gerçekleştirdiği ortak tatbikatın ardından bugün Halil İbrahim'e çıkartma yapıldı. İki askeri birlik sabah saatlerinde sınır kapısına girerken içtimalarını burada gerçekleştirdiler. Zırhlı araçlar ve çalan sirenler ile bölgeye gelen kuvvetler Peşmerge'ye karşı gövde gösterisi yaptı.

BAĞDAT'IN SINIRLARI BOŞALTMA TALEBİ
Bağdat yönetimi tüm sınır kapıları ve devlet binalarının kontrolünün merkezi hükümete bağlı güçlere teslim edilmesi konusunda uyarıda bulunmuş ve IKBY'ye süre vermişti. Sürenin dolması ile bilrikte sadece Halil İbrahim sınır kapısı teslim edilmeden kalmış, o da bugün Türk ve Irak askerlerinin gerçekleştirdiği ortak tören ile peşmergeden alındı.