FETÖ beslemesi Bharara’dan skandal talimat

İşadamı Rıza Zarrab davasını açan Bharara kendi radyo programında skandal iftiralarda bulundu. Bharara davanın ucunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a varması gerektiğini belirterek yeni savcılara direktifte bulundu, hakaret savurdu!

Giriş Tarihi 31 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2017, 08:21
FETÖ beslemesi Bharara’dan skandal talimat

İÇİNDEKİLER

İşadamı Rıza Zarrab davasını açan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevinden alınan eski New York Güney Bölgesi Eyalet Mahkemesi eski Savcısı Preet Bharara kendi radyo programına başladı. İplerinin FETÖ'nün elinde olduğu ifşa edilen Bharara "Stay Tuned with Preet" adlı programda "Bir yabancı ülkenin lideri yani Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı ile görüşerek neden bir yerel savcının kovulmasını istesin? Nedeni benim eski ofisimde süren bir dava. İran vatandaşı ve Türk oturumlu, altın taciri bu kişi aynı zamanda Erdoğan'ın ve Erdoğan ile birlikte onun gibi yolsuz arkadaşının da arkadaşı ve ortağı" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında korkunç bir karalama gerçekleştirdi. Bharara bununla da kalmadı ve Zarrab davasının ucunun Erdoğan'a vardığını söyleyerek ABD yargısını nasıl yönlendirmeye çalıştığını itiraf etti.

CANLI YAYINDA SAVCILARA TALİMAT
Bharara, canlı yayınlanan programında Erdoğan ile dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında 2016 Eylül'ünde geçen konuşmanın doğruluğuna inandığını söyledi. "Bu görüşmede benim hakkında konuşulduğuna inanıyorum çünkü o dönem o konuşmanın detayları bana da gelmişti" diyerek ifşada bulunan Bharara açıkça savcılara direktif verdi: Benim görevden alınmam için Biden bir harekette bulunduysa da bu gereksiz oldu diyebilirim çünkü davaya bakan şu anki savcı Sayın Joon Kim ve diğer savcılar bu davayı devam ettirir ve gereği neyse yaparlar.

ALENİ HAKARET!
Görevden alınan eski savcı Preet Bharara, Zarrab davasına ayırdığı bölümün sonunda da Türkiye'yi aşağılamaktan geri durmadı. Daha önce Türkiye'ye hiç gitmediğini söyleyen FETÖ güdümlü ABD'li savcı Bharara "Türkiye'ye en yakın zamanım Şükran Günü'mde bir hindiyi (İngilizce Turkey hindi anlamına geliyor) dolma yapmaktır" diyerek alenen Türkiye'ye hakaret etti.