Gardaş Aliyev'den Erdoğan'a 29 Ekim mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a kutlama mesajı gönderdi.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2017, 09:18
Gardaş Aliyev’den Erdoğan’a 29 Ekim mesajı

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a kutlama mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesajında, Türkiye'nin kendi devlet gelenek ve ilkelerine sadık kalarak demokrasi ve ekonomik kalkınma yoluyla ilerlediğini belirten Aliyev, Türkiye'nin dünyada ve bölgede yaşanan süreçlerde etkin rol aldığını kaydetti.

Türk halkına huzur ve refah dileklerinde bulunan Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşliği, stratejik ortaklık ve müttefikliği, derin tarihi bağları, ortak milli ve manevi değerleri ile birbirine sıkı şekilde bağlı halklarımızın iradesi doğrultusunda bundan sonra da gelişecek ve güçlenecek."

Türkiye'nin en önemli uluslararası toplantılara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aliyev, bu toplantılara Azerbaycan'ın da davet edilmesinin gerçek bir kardeşlik örneği olduğunu vurguladı.

Aliyev, Başbakan Yıldırım'a gönderdiği mesajında da Türkiye'nin başarılarının, dünyada ve bölgede artan nüfuzunun kendilerini son derece sevindirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye-Azerbaycan dostluk ve kardeşliğinin bundan sonra da tüm ortak girişimlerin gerçekleşmesinde önemli rol oynayarak ülkelerin gelişmesine ve halkların refahına katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.