Robert Koleji'ne örgüt ablukası

FETÖ'nün Türkiye'de eğitim veren ünlü okullara nasıl sızdığı ByLock’ta ortaya çıktı. Robert Koleji ve Beşiktaş Anadolu Lisesi’ni ablukaya alan iki abla tespit edildi.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2017, 10:06
Robert Koleji’ne örgüt ablukası

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kaçakçılık Şube ekipleri tarafından FETÖ'nün deşifre edilen ByLock konuşmalarına yönelik yaptığı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı, 4 kişi itirafçı oldu, 13'ü tutuklandı

Polis ByLock'ta FETÖ ablalarının yazışmalarını ele geçirdi. 2015'te yapıldığı tespit edilen yazışmalarda önemli devlet ve özel okullarda abi ve ablaların görevlendirildiği ortaya çıktı: "Dilek A. birkaç mevzu var. 1.'si Nilgün ya okul ya ev ablası olayım dedi. Robert çok sıkıntı değil ama Beşiktaş Anadolu'da ev ve okul ablası zor diyor. 2.'si Merve G. diye sır arkadaş Ortaköy'e geçip ev ablası olacaktı. Ama şu an Beşiktaş'ta Nilgün'ün dışında bir açık daha var. Merve'ye Beşiktaş'ta kal desek Yasemin'i Ortaköy'e ev ablası yapsak olur mu!"

NAZMİYE POLİTİK EMPOZE OLUYOR
Aralık 2015'teki yazışmada ise Robert Koleji için görevlendirilen abla Nazmiye K.'nın evinni Gayrettepe'de tek başına yaşadığı politik empoze oluyor diye ayrıldığı ortaya çıkıyor.