FETÖ beslemesi senatörler teröristbaşı için mektup yazdılar

Başkan Trump’ın, FETÖ’cü casuslar sebebiyle Türkiye’ye baskı yapmasını talep eden 14 ABD’li senatörün kimliği netleşti. Senatörlerin FETÖ tarafından çeşitli şekillerde ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2017, 06:44
FETÖ beslemesi senatörler teröristbaşı için mektup yazdılar

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle tutuklanan ABD konsolosluk çalışanlarına destek için ABD'de 14 senatör Başkan Trump'a Türkiye'ye baskı yapması talebiyle mektup yazmıştı. Mektupta, ABD'nin İstanbul başkonsolosluğunda yakalanan FETÖ casuslarına destek verilirken, Trump'tan da casuslara sahip çıkması isteniyordu.

ÖDÜLLENDİRİLMİŞLER
Mektubu yazıp, altına imza atan 14 Amerikalı senatörün kimlikleri netleşirken, tamamının FETÖ ile bağlantıları ortaya çıktı. Haber7'nin haberine göre, içlerinde FETÖ'nün Amerika'daki okullarının müdavimi olan da FETÖ tarafından beleş gezilere gönderilen de himmet paralarıyla ödüllendirilen de var.

İŞTE FETÖ BESLEMESİ İSİMLER
ABD Başkanı Trump'a "FETÖ casuslarını savun" diye mektup yazan o senatörlerden bazıları.

TAMMY BALDWIN: 2015'te FETÖ'nün ABD'deki terör organlarından biri olan TAA'nın konuğu olarak FETÖ'cüler tarafından ağırlandı. Demokrat Partili senatör Tammy Baldwin, FETÖ ile bağını o tarihten bu yana da koparmadı.

JEANNE SHAHEEN: Demokrat senatörlerden ve FETÖ yapılanmasının müdavimlerinden biri.

MARTIN HEINRICH: Sık sık ABD'deki FETÖ'cülerle bir araya geliyor.

CHRIS COONS: Demokrat Partili Chris Coons'un albümünde de FETÖ'cülerle çekilmiş fotoğrafları var.

BOB MENENDEZ: Sıkı bir FETÖ destekçisi olan New Jersey Demokrat senatörü olan Bob Menendez, ABD Başkonsolosluğunda yakalanan FETÖ casusu Metin Topuz'u savunan mektubu kaleme alan kişi. Ayrıca FETÖ'cülerin bağış yaptığı isimlerden biri.

RICHARD DURBIN: FETÖ imamlarından Kemal Öksüz'ün seçim kampanlarında bağış yaptığı Demokrat Partili Richard Durbin.

JOHN MCCAİN: Cumhuriyetçi senatör. Metin Topuz'a destek mektubunu yazan iki senatörden biri, John Mccain'in o skandal mektup paylaşımını da ABD'deki FETÖ teröristi Bilal Ekşili yapmış.