Manolya Onur'un beyin ölümü gerçekleşti!

Eski güzellik kraliçesi Manolya Onur yağ aldırdı, bir daha gözünü açamadı. Uzmanlar liposuction yaptıran kadınları uyardı: “Ameliyat şakaya gelmez. Ucunda kalp krizi ve akciğer embolisi riski var!”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2017 Güncelleme 27 Ekim 2017, 00:16
Manolya Onur’un beyin ölümü gerçekleşti!

İÇİNDEKİLER

Masalları aratmayan hikayesiyle bir döneme damga vuran, 1975 Türkiye ikinci güzeli Manolya Onur'un beyin ölümü gerçekleşti. 63 yaşındaki Onur, İstanbul'da özel bir klinikte liposuction yöntemiyle karnından yağ aldırdı. Birkaç gün sonra bacak ağrısı şikayetiyle hastaneye giderken fenalaştı. Ulus'taki bir hastanede yoğun bakıma alınan Manolya Onur'da akciğer embolisi tespit edildi. Eski kraliçenin nişanlısı Can Bozok, "Dualarınızı esirgemeyin" dedi. Ancak dün kötü haber geldi. Doktorlar, Manolya Onur'un beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı. Özellikle ünlü isimlerin sıkça başvurduğu liposuction, merdiven altı kliniklerde ve uzman tarafından yapılmayınca ölüme bile götürüyor. Son olarak 3 ay önce, İzmit'te yaşayan 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Dilek Utar, 9 kilo yağ aldırdı. Ameliyattan sonra iç kanama geçirerek hayatını kaybetti. Aynı şekilde 22 yaşındaki manken Melanie Montenegro da liposuction operasyonu sırasında kalp krizinden öldü. Uzm. Dr. Bircan Resimci, "Her cerrahi işlemin riski vardır" uyarısında bulunarak şunları söyledi: "Toplumda hızla artan obeziteyle birlikte zayıflama yöntemleri büyük ilgi görüyor. Liposuction, yani yağ aldırma ameliyatı da bunlardan biri. Yağ aldırma operasyonu sonrası ölüm aranı binde 5-11 arasında değişir. En sık rastlanan neden ise yağ embolisidir. İşlem sırasında yağ, zarar gören damarlardan içeriye kaçar. Daha sonra akciğere kadar ulaşıp tıkanmaya neden olur. Büyük emboliler kalp yetersizliği ve ritim bozukluğunu da tetikler. Bu durum hastayı ölüme sürükler."

5 MİLYON DOLARLIK KAVGA
Türkiye eski güzeli Manolya Onur, 1990 yılında Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah'la evlendi. Dört yıl süren bu evlilikte sarayda yaşadı, paha biçilmez mücevherler taktı. Prenses Nilüfer Jah (25) doğdu. Şah, belinden ameliyat olduktan sonra 1.5 yıl felçli kalan eşini başka kadınlarla aldattı. Evlilikleri bitti. Onur, eski eşinden 2006'da 5 milyon dolar tazminat kazandı. Paranın hepsini alamadı.