Feto’ya malikâne Öksüz’e otomobil

Kaynak Holding fezlekesine göre, ortaklardan Mustafa Talat Katırcıoğlu, Gülen’in Pensilvanya’daki ikametine finansör oldu, Adil Öksüz’e de ev ile araba temin etti

Giriş Tarihi 23 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2017, 02:19
Feto’ya malikâne Öksüz’e otomobil

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün finans kaynağı Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 130 şüpheli hakkında fezleke hazırlanmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde mahrem imam Adil Öksüz'le yakalanan Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in yanı sıra TRT'nin Ulus'taki binasını işgal eden darbecilere teknik destek sağlayan Niyazi Akalın da şüpheli oldu. Fezlekede, örgütün finans baronlarından Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun, firari mahrem imam Adil Öksüz'e araç ve ev temin ettiği belirlendi.


Mustafa Talat Katırcıoğlu

PENSİLVANYA'YA FİNANSÖR OLDU
Kaynak Holding'in ortaklarından olan Katırcıoğlu'nun ayrıca elebaşı Gülen'in Pensilvanya'daki ikametinin alınmasına aracılık eden ve finans sağlayan Akasya Alçı Maden şirketinin sahibi olduğu tespit edildi. Bu alım ise 22 Ağustos 2005'te gerçekleştirildi. 17-25 Aralık darbe girişiminin başarısız olması sonucu ise şirket FETÖ'ye bağlı yurt dışı kaynaklı Golden Generetion Worship and Retreat Center'a bağışlandı. Tutuklu FETÖ imamı Kemal Batmaz'ın ortağı olduğu GÜRMED'de 2002 yılından beri çalışan İhsan M. ise Adil Öksüz'ün Ankara'daki ofise 2-3 kez tek başına geldiğini aktardı. GÜRMED şirketinde çalışan Erkan Y. ise uzunca yıllar bu şirkette çalışmasına rağmen Kemal Batmaz'ı holding bünyesinde hiç görmediğini belirterek, "2013'te Mehmet Sungur'la görüşmek için Çengelköy'deki ofisine gittim. Kemal Batmaz'ı ilk defa orada gördüm" dedi.




SABAH