İşte Aamir Khan'ın merak ettiği Türk yönetmen

Bollywood’un dünyaca ünlü oyuncusu Aamir Khan, Türkiye’de film çekme fikrine açık olduğunu söyledi. “Senaryoyu Türkçe öğrenmeye çalışan bir karakter olarak geliştirebiliriz” diyen Khan, Kaplanoğlu’nun filmlerini merak ettiğini kaydetti

Giriş Tarihi 22 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2017, 08:32
İşte Aamir Khan’ın merak ettiği Türk yönetmen

İÇİNDEKİLER

3 İdiots, PK, Taare Zameen Par, Ghajini gibi filmleriyle Bollywood'un adını dünya sinemasına altın harflerle kazıtan oyuncu, yönetmen ve senarist Aamir Khan, SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunun altını çizen Khan, burada bir film çekebileceğini söyledi. Khan, "İstanbul pek çok rengi içinde barındırıyor, enerji dolu.

Eğer yaratıcı bir şeyler üretmemizi sağlayacak senaryomuz olursa burada bir film çekmeyi çok isterim" dedi. Korku filmleri dışındaki tüm senaryoların buraya uyarlanabileceğini anlatan Khan, "Türkçe bilmiyorum. Senaryoyu Türkçe öğrenmeye çalışan bir karakter olarak geliştirebiliriz" diye konuştu.

HİNTLER VE TÜRKLER BENZİYOR
Türkiye'deki hayran kitlesinin kendisini şaşırttığını aktaran Khan, bu ziyaretinde Bollywood filmlerine olan ilgiyi fark ettiğini kaydetti. Hint sinemasını dünya sinemasından ayıran iki özellik olduğunu belirten Khan, şunları anlattı: "Bunların ilki umut. Hikâyelerimizde çok fazla umut var. Batı'daki hikâyelerde çoğu zaman bunu göremiyorsunuz. Hint sinemasının diğer bir önemli özelliği ise filmlerimizin çoğunun müzikal olması. Müzik bizim için iletişim ve hikâye anlatımının çok önemli bir parçası.

Müzik ve şiir bizim için çok önemli." Türkiye'deki Bollywood filmlerine olan ilginin iki toplumun da duygusal bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını aktaran Khan, "Türk insanının duygusal yapısı Hint insanına çok benziyor" diye konuştu. Sinemanın toplum üzerindeki etkilerine dair bir değerlendirme yapan Khan, şunları anlattı: "Bence sinemanın öncelikli görevi toplumu eğlendirmek. Çünkü bir insan sinema salonuna geldiğinde güzel zaman geçirmeyi hedefliyor. Eğer sosyoloji öğrenmek isteseydi, okula giderdi. Yalnızca iyi zaman geçirmek için geliyorlar. Bu nedenle öncelikli sorumluluğu eğlendirmek. Ancak, sinema aynı zamanda bazı fikirleri tartışmak ve insanları bazı yönlerde düşünmeye itmek için de elverişli bir platform."

SEMİH KAPLANOĞLU'NUN FİLMLERİNİ İZLEYECEĞİM
Boş zamanlarında kitap okumayı çok sevdiğini anlatan Aamir Khan, bugüne kadar Yaşar Kemal'in İnce Memed kitabını okuduğunu söyledi. Orhan Pamuk'un İstanbul adlı kitabının hediye edildiğini aktaran Khan, okumak için sabırsızlandığını kaydetti. Bugüne kadar hiç Türk filmi izlemediğini anlatan Khan, "Atatürk'ün hayatı üzerine bir film izlemek istiyorum. Bir de uluslararası ödüle sahip olan Semih Kaplanoğlu'nun Bal, Yumurta, Süt ve Buğday serilerini merak ediyorum, en kısa sürede izleyeceğim" diye konuştu.

MERAKLI, HASSAS, GÜÇLÜ VE YARAMAZIM
Aamir Khan, bugüne kadar oynadığı karakterler arasında kendisine iki karakteri benzettiğini söyledi. Khan, "3 İdiots'tan Rancho ve Tare Zameen Par'dan Nikumbhu. Bu karakterler kendime en yakın hissettiğim karakterler. Gerçekte olduğum kişiyi çok iyi yansıtıyorlar" dedi. Kendisini dört kelimeyle tanımlayan Khan, meraklı, hassas, güçlü ve yaramaz olduğunu sözlerine ekledi.

Bir aktörün toplum üzerindeki sorumluluğu nedir? sorusunun kendisine sıkça sorulduğunu anlatan Khan, "Hikâyelerimiz aracılığıyla insanlara ilham ve umut verebilir, çocuklara değer aşılayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Aamir Khan'ın son filmi Secret Superstar, Türkiye'de de Hindistan'la eş zamanlı 20 Ekim'de vizyona girdi.