Yıllar o gaziyi haklı çıkardı

11 yıl önce 12 Eylül 2006'da ABD Konsolosu'na "Terörü dünyanın başına bela ettiniz" diyen Gazi Caner; “O ziyarette yer alan konsolosluk çalışanı Uluçay’ın PKK üyeliğinden yargılanması ABD’nin terörle ilişkiler yumağını gözler önüne seriyor” dedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2017, 07:12
Yıllar o gaziyi haklı çıkardı

İÇİNDEKİLER

Bundan 11 yıl önce tekerlekli sandalyede karşıladığı ABD Konsolosu'nu "Gerekli askeri ve siyasi önlemleri alsaydınız, terör dünyanın başına bela olmayacak ve sizi ayakta karşılayacaktım" diyerek şoke eden gazi Murat Caner, o ziyarette yer alan ABD Konsolosluğu çalışanı Hamza Uluçay'ın şimdi PKK üyeliğinden yargılanmasıyla ilgili konuştu. "Teröre destek veren ABD'nin ikiyüzlülüğü devam ediyor" diyen gazi Caner, o zaman Eric Green'in tercümanlığını yapan ve şu anda PKK üyeliğinden tutuklu olan Hamza Uluçay'ın 11 yıl önceki ziyarette çekilen fotoğraflarını göstererek, "Uluçay'ın PKK üyeliğinden yargılanması ABD'nin terörle ilişkiler yumağını gözler önüne seriyor" dedi.

'AYAKTA KARŞILAMAMI İSTER MİYDİNİZ?'
Adanalı Astsubay Murat Caner 1997'de Kuzey Irak'ta operasyon sırasında yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. 2006'da Adana Konsolosu olan Eric Green, 11 Eylül'de ABD'deki "İkiz kululere" saldırının 5'inci yıldönümü dolayısıyla Adana Şehit Aileleri ve Mallulleri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette hazır bulunan gazi Caner, Green'e "Sizi ayakta karşılamamı ister miydiniz? diye sordu. "Elbette" cevabını alınca ise "Eğer siz o tarihlerde gerekli askeri ve siyasi önlemleri almış olsaydınız, terör dünyanın başına bela olmayacak ve ben sizi şimdi ayakta karşılıyor olacaktım. Geç kaldınız" dedi. Beklemediği cevap üzerine Eric Green şoke oldu.

'SÖZLERİMİ O TERCÜMAN ÇEVİRMİŞTİ'
Aradan 11 yıl geçtiğini ve o günkü ziyarette yer alan ABD konsolosluğu çalışanı Hamza Uluçay'ın şimdi PKK üyeliğinden yargılandığına dikkat çeken gazi Murat Caner şunları söyledi: "Teröre destek veren ABD'nin ikiyüzlülüğü sürüyor. O tarihte ABD'nin PKK'ya destek verdiği şahit olduğumuz bir olaydı. Çünkü kendi çıkarları için her yol mübah. ABD'nin PKK ve PYD'ye silah aktardığını biliyoruz. O ziyaret sırasında konsolos Green'in yanında olan ve benim sözlerimi tercüme eden konsolosluk çalışanı Hamza Uluçay'ın şimdi PKK üyeliğinden tutuklu yargılanması çok manidar."

PKK ÜYELİĞİNDEN TUTUKLU
ABD Adana konsolosluğu çalışanı Hamza Uluçay PKK örgüt üyeliğinden yargılanıyor. İddianamede, 17 Şubat günü Nusaybin ilçesi kırsal alanında düzenlenen operasyonda bazı üst düzey terör örgütü mensuplarının ölü olarak ele geçirildiği, bu kişilerin üzerinden ve sığınaklardan çok sayıda dijital materyal elde edildiği belirtildi. Adana ABD Konsolosluğu'nda çalışan Hamza Uluçay'ın Nusaybin'deki başarılı operasyonları provoke etmek ve halkı sokağa dökmek için çalışma yaptığı bildirildi. Uluçay'ın 10 yıla kadar hapsi isteniyor.