Kırgızistan'daki seçimleri bakın kim kazandı!

Kırgızistan FETÖ’nün ABD ve Almanya’dan sonra en önemli kalesi. Yaklaşık 30 yıldır Kırgızistan’da bulunan hain örgüt, askeriyeye, emniyete, yargıya ve bürokrasiye binlerce kripto üyesini yerleştirdi. Ülkeyi yakından takip edenler FETÖ’nün Kırgızistan’da darbe yapabilecek güçte olduğunu iddia ediyor.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2017, 11:06
Kırgızistan’daki seçimleri bakın kim kazandı!

İÇİNDEKİLER

Mahmut Övür bugünkü yazısında Kırgızistan'daki FETÖ gerçeğini, örgütün adayının son Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığını yazdı ve ekledi: "Her şeye rağmen yeni dönemde Kırgızistan'la ilişkiler sıcak tutulmalı. Buna Kırgızistan'ın da ihtiyacı var."

İŞTE MAHMUT ÖVÜR'ÜN BUGÜNKÜ YAZISINDAN BAŞLIKLAR
Bu konuda ciddi anlamda çaba harcayan tek ülke Türkiye. Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği her ülkeye bu gerçeği anlatıyor ama bunun derinleşmesi için üniversitelerin, medya ve sivil toplum örgütlerinin de devreye girmesi gerekiyor.

Bu konuda kritik ülkelerden biri Kırgızistan. FETÖ'nün orada ciddi etkisi olduğu hatta yeni seçimlerle devletleştiği bile söyleniyor. Türkiye de ilişkisini sürdürüyor ama FETÖ nedeniyle hayli gergin.

Acaba önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri bu açıdan yeni bir fırsat olabilir mi? Dışarıdan bakınca zor görünüyor ama devlet başkanlığını ilk turda kazanan (FETÖ'cülerin de desteklediği) Sosyal Demokrat Parti adayı Sooronbay Ceenbekov'un yeni bir arayış içinde olması bir fırsat olabilir.