Yaşayan ölü!

64 yaşındaki Mustafa Yılmaz için kimlik başvurusu yapıldı. Ortaya çıkan gerçek ise herkesi ürküttü... 38 yıl önce ölmüştü, şimdi hayatta!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2017 Güncelleme 12 Ekim 2017, 02:15
Yaşayan ölü!

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Adalı köyünde yaşayan Mustafa Yılmaz'ın (64) hikayesi duyanları şaşırtıyor. 1979 yılında ölü olarak kayıtlara geçen ve Bigadiç'e defnedilen Yılmaz'ın, 3-4 yıl sonra yaşadığı köye tekrar döndüğü iddia ediliyor. Köylüler için 'yaşayan ölü' olan Mustafa amcaya şimdi nüfus kağıdı çıkartılıyor. 15 yıl boyunca ona bakan İbrahim Dede (69), Yılmaz'a devletin el uzatması için durumu Bigadiç Kaymakamlığı'na anlattı. Harekete geçen yetkililer nüfus verilerinden elde ettikleri bilgilerle Mustafa Yılmaz'ın 20 Şubat 1979 tarihinde öldüğünü tespit etti. Yetkililerin de şaşkınlık yaşadığı olay sonrası Yılmaz'a kimlik çıkartılması için çalışmalar başladı. Konuşmakta zorluk çeken Mustafa Yılmaz 'Mezardan nasıl çıktınız' sorusuna 'Oruç tuttum' diye cevap verdi. İbrahim Dede ise "Evi yoktu zaten. Yağmurda karda devamlı bayırlardaydı. Öldüğü zaman bizim köyden iki ormancıyı götürdüler kimlik tespiti için. Onlar da ölenin Mustafa olduğunu söylemiş. Sonra Bigadiç'e defnettiler" dedi.



OTOPSİ İZLERİ VARDI
Mustafa Yılmaz'ın sürekli oruç tuttuğunu belirten Dede sözlerini şöyle sürdürdü; "Devamlı oruç tutar. Yemek vermezsen de yemez. Çok sayıda kişi dua istemeye geliyor." Köyde yaşayan Bayram Karanfil de şunları söyledi: "Buralarda camiye takunya yapardı. Bir gün bayırlara gitmiş ve orada soğuktan ölmüş. Köyünden Yaşar Akkuş ile ormancılar kimliğini tespit etmiş. Mustafa amca gömüldükten 3-4 sene sonra buralara geldi. Hatta üstünde otopsi çizgileri bile vardı dediler."