Erdoğan'dan ABD'ye tarihi rest

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan valiler toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye tarihi mesajlar verdi.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2017, 14:26
Erdoğan’dan ABD’ye tarihi rest

İÇİNDEKİLER

Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye tarihi bir rest çekti. Yaşanan vize krizi ve casus skandalıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türkiye size muhtaç değil. ABD'yi eğer bir büyükelçi yönetiyorsa size yazıklar olsun!" dedi.

"SİG SAUER SİLAHLARINI BUNDAN SONRA KULLANMAYACAĞIZ"
Buradan bakanımıza da söylüyorum. Sig Sauer diye silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak. Kendi silahımızı kullanacağız. Bunlar Türk milletine diz çöktürme planlarıdır.

"ABD'Yİ BÜYÜKELÇİ YÖNETİYORSA YAZIKLAR OLSUN"
Lafa geldi mi koskoca Amerika'sın. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını terör örgütleri mensupları rahatsız ediyor ve bu ülkenin vatansever evlatları da orada onları engellemek isterken bizim evlatlarımızı tutukluyorsun, teröristleri birkaç gün geçince serbest bırakıyorsun, o evlatlarımız hala içeride. Adalet bu mu? Bunları kendilerine söylediğimiz zaman talimatları verdik diyor, biz de talimatları verdik. Yargı sürecinde olan değil, onun dışında olana verdik. Koskoca ABD'yi bir büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun. "Sen benim stratejik müttefikime böyle diyemezsin" demeleri lazımdır. Büyükelçi "hükümetin adına bu adımı attım" diyorsa, sayın Başkan da savunuyorsa, biz de şu anda aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız.