Bass'in o sözlerine tepki

ABD Elçisi Bass'ın "9.5 aydır Türkiye'de DEAŞ saldırısı olmuyor tehdidini savurarak DEAŞ'ın arkasında kendilerinin olduğunu itiraf etti. Bunun nedeni Türkiye ile ABD'nin işbirliğidir sözlerine" Başbakan Yardımcısı Bozdağ tepki gösterdi. Bozdağ, "Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Biz sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlarda değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" diye konuştu.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2017, 13:31
Bass’in o sözlerine tepki

İÇİNDEKİLER

ABD Elçisi Bass '9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu' diyerek giderayak Türkiye'yi tehdit ederken DEAŞ'ın arkasında ABD'nin olduğu itirafını da yapmış oldu.

Bass'ın bu sözlerine Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcı Bozdağ'dan tepki geldi, Bozdağ "Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" dedi.

Bekir Bozdağ, "Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Biz sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlarda değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" açıklamasını yaptı.

DEAŞ İTİRAFI
Bass, '9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu' tehdidini savurdu. Bu tehdit Ortadoğu'da Amerikan çıkarları doğrultusunda terör estiren DEAŞ'ın iplerinin ABD'nin elinde olduğu yorumunu düşündürdü. Bass'ın bu tehtidini ABD'nin Türkiye'ye "Bizimle işbirliği yapın, yoksa DEAŞ üzerinize gelir" tehdidi olarak olarak görüldü. Bu durum gönderilen TIR'lar dolusu silahın sadece terör örgütü PKK'ya değil bölgedeki DEAŞ'a da gitmiş olabileceğini düşündürdü. Zira örgütün ABD yapımı silahları kullandığı biliniyor ve kimse bunları nereden buldukları konusunda bir açıklama getiremiyor..