Ab'bass' yolcu!

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass önceki gece bir veda daveti verdi. Davete siyasilerden, bürokrasiden ve askeriyeden kimse icabet etmedi. Bir tek Hürriyet gazetesinden Murat Yetkin gitti. Issız adam Bass dün de diplomasi muhabirlerinin karşısına geçti. Yalanlarını yineledi. Ülkesinin terör örgütü YPG’ye gönderdiği silahları göz ardı edip “ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor” dedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2017 Güncelleme 12 Ekim 2017, 02:15
Ab’bass’ yolcu!

İÇİNDEKİLER

Türkiye hem sınır içinde hem dışında çok yönlü FETÖ operasyonları başlattı. Ancak Batı, bu operasyonlarda Türkiye'yi yalnız bıraktı. FETÖ'cü hainlere sığınma hakkı tanıdı. Teröristbaşı Gülen'i yıllardır malikanede ağırlayan ABD ise elçiliklerini bile FETÖ'ye açtı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz, FETÖ'den tutuklandı. Topuz'un 17-25 Aralık kumpasında bizzat rol aldığı saptandı. Hatta firari savcı Zekeriya Öz başta olmak üzere çok sayıda FETÖ'cü ile irtibattaydı. İşte bu operasyondan sonra ABD bir anda Türkiye'deki vize başvurularını askıya aldı. Amerikan Büyükelçisi John Bass da giderayak yalanlar sıraladı. Türkiye'yi suçlamaya kalkıştı. Dün Ankara'daki büyükelçilik binasında diplomasi muhabirlerini ağırladı! Bu toplantıya bir tek Hürriyet'ten Murat Yetkin katıldı. Bass, Hürriyet'e "özel" toplantısında yine yalanlara sarıldı!

FETÖ'CÜ TOPUZ'A ÖVGÜLER DİZDİ
Bass, vize kararının ABD hükümeti tarafından alındığını vurguladı. "Diğer çalışanlarımızı riske atmamak için bu kararı aldık" diyerek FETÖ'cü Topuz'a arka çıktı. Hatta Topuz'a övgüler yağdırdı. "Topuz, Uyuşturucuyla Mücadele Organize Suçlar'da görevliydi. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı" ifadesini kullandı. Elçiliklerinde saklanan birisi bulunmadığını, Türk polisinden de yeni bir gözaltı için talep olmadığını anlattı. Bass, ayrıca ülkesinin terör örgütü PKK/PYD'ye gönderdiği silahları unutup "ABD, bağımsız Kürdistan'ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor" açıklamasını yaptı. Bununla da kalmayan Bass, besledikleri Gülen için "masumiyet" kelimesini kullandı. Bass, "Fetullah Gülen'in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masumiyet karinesi temel ilkedir" açıklamasını yaptı.