Türkiye-Sırbistan arasında dostluk rüzgarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti sırasında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic ile sıcak görüntüler verdi ve iki ülke arasında yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2017, 15:47
Türkiye-Sırbistan arasında dostluk rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında iki ülke arasında dostluk rüzgarları esti. Mevkidaşı Aleksandar Vucic ile sıcak görüntüler veren Erdoğan, iki ülke arasında yeni bir dönemin de başladığına işaret etti.

İşte Erdoğan'ın kardeşlik mesajı:

15 TEMMUZ'DA VUCİC'İN DESTEĞİNİ UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL
Değerli dostum Vucic ile bu konuda aynı düşüncelere sahibiz. Buradaki kardeşlerimizin gönlündeki yerimizin sözde olmadığını 15 Temmuz darbe girişiminde Vucic'in desteğini unutmam mümkün değil. Değerli dostum Vucic'in FETÖ'ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum. FETÖ denilen ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar'dan da söküp atacağız. Bu hususta Sayın Vucic'e güvenimiz ve itimadımız tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Vucic olmuştur.

BALKAN HALKINA BİRLİK VE BERABERLİK DERSİ
Son olarak kardeşlerim Balkan coğrafyasındaki tüm kesimleri asırlarca birlikte yaşadığımız ve gelecekte de işbirliği içinde olacağımız dostlarımız olarak görüyoruz. Geçmişten yaşanan acılar son bulsun istiyoruz.

Onun için diyoruz ki Balkan halkları olarak sizler kendi aranızda bir, beraber, kardeş olursanız o kadar güçlü ve güvende olursunuz. Sizlerin de aynı düşünceler içinde olduğuna inanıyoruz.