Son Amerikan malı!

Wall Street Journal gazetesinin sözde muhabir özde terörist sevici muhabiri Ayla Albayrak; terör örgütü PKK/YDG-H'nin propagandasını yaptığı haberi nedeniyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2017, 10:34
Son Amerikan malı!

İÇİNDEKİLER

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'in (WSJ) muhabiri Ayla Albayrak, 2015 yılında terör örgütü PKK/YDG-H'nin propagandasını yaptığı haberi nedeniyle 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçu nedeniyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞMIŞTI
Doğu ve Güneydoğu'daki Kürk kökenli vatandaşlarımızı kışkırtarak Türkiye'yi kaosa sürükleme niyetiyle 19 Ağustos 2015'te WSJ'de 'Türkiye'de Kürtlerin çoğunlukta olduğu güneydoğuda sokak savaşları şiddetleniyor' adıyla yayınlanan habere imza atan sözde muhabir özde terörist sevici Albayrak, teröristleri kahraman gibi göstermeye çalışırken onları 'özgürlük savaşçısı' olarak tanımladı.

Hakkında yürütülen soruşturma sırasında yurt dışına kaçan Ayla Albayrak'ın aynı zamanda Finlandiya vatandaşı olduğu da öğrenildi.

Haberin yayınlandığı WSJ gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Gerard Baker ise skandal habere ve haberi yapan sözde muhabir Ayla Albayrak'a sahip çıkarak verilen ceza hakkında 'asılsız bir suçlama ve isabetsiz bir hüküm' gibi komik bir ifade kullandı.

İŞTE O ALÇAK PROPAGANDA