John Bass'tan DEAŞ itirafı

ABD Büyükelçisi John Bass veda ederken muhabirlere açıklamalarda bulundu. Konuşmasının satır arasında ise Türkiye'ye tehdit ve DEAŞ itirafı da vardı. Bass, terör örgütü DEAŞ'ın iplerinin ABD'nin elinde olduğunu itiraf etti.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2017, 16:35
John Bass’tan DEAŞ itirafı

İÇİNDEKİLER

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı giderayak yalanlarıyla ortalığı ortalığı karıştırıp kendini temize çıkarmaya çalıştı.

FETÖ'nün firari eski savcısı Zekeriya Öz ile irtibatının tespit edilmesinin ardından tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un ardından bir Türk görevlinin daha gözaltına alınmamak için konsoloslukta saklandığı iddiasını yalanladı

Bass'ın açıklamalarının arasında gizlenen bir itiraf ise dikkat çekti. Bass, '9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu' tehdidini savurdu. Bu tehdit Ortadoğu'da Amerikan çıkarları doğrultusunda terör estiren DEAŞ'ın iplerinin ABD'nin elinde olduğu yorumunu düşündürdü. Bass'ın bu tehtidini ABD'nin Türkiye'ye "Bizimle işbirliği yapın, yoksa DEAŞ üzerinize gelir" tehdidi olarak olarak görüldü. Bu durum gönderilen TIR'lar dolusu silahın sadece terör örgütü PKK'ya değil bölgedeki DEAŞ'a da gitmiş olabileceğini düşündürdü. Zira örgütün ABD yapımı silahları kullandığı biliniyor ve kimse bunları nereden buldukları konusunda bir açıklama getiremiyor.



RUSYA İŞBİRLİĞİNİ DEŞİFRE ETMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, DEAŞ militanlarının Deyrizor'un kuzeyinde konuşlandığı bölgelerin havadan çekilmiş fotoğraflarını yayınlamış DEAŞ ve ABD arasındaki işbirliğini tüm dünyaya göstermişti.

Bakanlığın açıklamasında, "8-12 Eylül 2017 döneminde havadan çekilen fotoğraflarla DEAŞ birliklerinin mevzilendiği bölgelerde ABD özel kuvvetlerinin kullandığı çok sayıda Hummer zırhlı araçları tespit edildi" ifadelerine yer verilmişti.