İst'in'ye

FETÖ operasyonları ABD’nin İstinye’deki İstanbul Başkonsolosluğu’na uzandı. Önce Metin Topuz, tutuklandı. Şimdi de Konsolosluk Güvenlik Yetkilisi olan Mete Cantürk hakkında gözaltı kararı alındı. Listede eşi, kızı ve oğlu da vardı. Zanlının Zaman gazetesi binasını sayısız kez ziyaret ettiği saptandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2017 Güncelleme 10 Ekim 2017, 03:06
İst’in’ye

İÇİNDEKİLER

Teröristbaşı Gülen, ABD'nin Pensilvanya'daki ininde saklandı. Türkiye, hainin iadesi için tonlarca belgeyi ABD makamlarına yolladı. ABD, Gülen'i Türkiye'ye iade etmek yerine örgütüne yer açtı. Bununla da kalmayan Amerikan makamlarının konsolosluklar üzerinden FETÖ'ye destek sağladığı saptandı. 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin arkasında kim ya da kimlerin bulunduğuna tespit etmeye yönelik soruşturma ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na uzandı. Konsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz, FETÖ'den tutuklandı. Topuz'un ifadesinden hareketle Konsolosluk Güvenlik Yetkilisi Mete Cantürk hakkında da gözaltı kararı alındı. Başsavcılık, konsoloslukta diplomatik bağışıklığı olmayan Cantürk'ü ifadesini almak için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne davet etti. Cantürk'ün, FETÖ'nün amiral gazetesi olan Zaman'a abone olduğu ve gazetenin Yenibosna'daki binasını defalarca ziyaret ettiği tespit edildi.

DIŞARI ÇIKARILMIYOR
İki gündür konsolosluktan çıkışına izin verilmeyen Cantürk'ün, Amasya'da gözaltına alınan ve örgütte yönetici oldukları ileri sürülen eşi, kızı ve oğlu da İstanbul'a getirildi. Bu arada Topuz'un, FETÖ'nün önemli isimleri Zekeriya Öz, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Yakup Saygılı ile defalarca görüşmesi tespit edilmişti.

Kenan KIRAN