Bir FETÖ-ABD ajanı daha tespit edildi

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli kripto FETÖ'cünün tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Başsavcılığın, konsoloslukta görevli ikinci bir FETÖ'cü ajan için de gözaltı kararı verdiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2017, 11:01
Bir FETÖ-ABD ajanı daha tespit edildi

İÇİNDEKİLER

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'dan sonra bir ABD ajanı daha tepit edildi. Savcılığın yakalama kararı çıkardığı bildirildi. ABD Konsolosluğu çalışanın FETÖ irtibatı olduğu tespit edildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevilisi Metin Topuz'dan sonra dün sabah Amerikan Konsolosluğu'nda yeni bir isim için tutuklama kararını tebliğ edildi. Tutuklama kararı verilen kişinin de Türk vatandaşı olduğu FETÖ bağlantısının tespit edildiği ve eşinin FETÖ'nün çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdığı da saptandı.

KONSOLOSLUKTA GİZLENİYOR
Gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve konsolosluktan dışarıya çıkmadığı da belirtiliyor. Sıradan bir konsolosluk çalışanı için 'vize' misillemesi yapan ABD, daha büyük balığı saklıyor olmalı. FETÖ'cüler konsoloslukta besleniyor.

METİN TOPUZ KİM?
FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkan ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un, Ergenekon'un firari FETÖ savcı Zekeriya Öz'e işsizlerden oluşturduğu "gizli tanık" ayarladığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık kumpasını gerçekleştirdikleri iddia edilen polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun irtibatı tespit edilince tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un Zekeriya Öz'e Beşiktaş Adliyesi'nde çalıştığı dönemde gizli tanık ayarladığı ortaya çıktı. Topuz'un Öz'e götürdüğü bir gizli tanık adayı, istenilen isimleri 'Ben yalan ifade veremem' deyip sahte tanıklık yapmayınca Zekeriya Öz'ün Topuz'u fırçaladığı belirlendi. Bu olayı anlatan bir tanık ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Metin Topuz hakkında yürütülen soruşturma dosyasına girdi.