Yeni bir dünya çiziyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu misafir etti. İkili görüşmenin ardından Erdoğan “Dünya 5’ten büyüktür” derken Maduro ise dünyaya mesaj verdi: Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Biz dünyanın yeni dönemini çiziyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2017 Güncelleme 07 Ekim 2017, 02:46
Yeni bir dünya çiziyoruz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ağırladı. İki lider, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Bir süredir müzakeresi devam eden 5 anlaşma imzalandı. Görüşmemizde özellikle enerji ve ticaret alanındaki işbirliğimizi geliştirmek için atılabilecek adımları değerlendirdik.
THY Venezuela halkını yalnız bırakmadı. THY uçuşlarının daha etkin hale getirilebilmesi için değerli dostumdan bazı taleplerim de oldu. Karakas'ta yakın zamanda Yunus Emre Kültür Merkezi açılması konusunda sayın Başkan ile mutabık kaldık.
Geçtiğimiz yıl dışişleri eski bakanı Venezuela'da bir Türk camisi inşa edilmesi yönünde talepte bulundu. Bu konuyu sayın Başkan ile görüşme fırsatını bulduk. İnşallah Karakas'ta uygun bir arsa tahsisi yapılması halinde ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşa edeceğiz.
Temennimiz Venezuela'da son dönemde yaşanan sorunların diyalog ve uzlaşmayla çözüme kavuşturulmasıdır. Dış müdahalelerin doğru olmadığını ortaya koymakta fayda görüyorum. Halkın iradesin üzerinde güç yoktur. Türkiye bu süreçte gereken desteği vermeye hazırdır.

HAYATİ ADIMLAR ATTIK
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
Maalesef 15 Temmuz'da oluşan bazı hasarları gösterdiler. Şehitleri andık hep birlikte. Çok güzel bütüncül işbirliği haritası oluşturduk. Çok önemli hayati bir adım attık.
Her türlü suç için uluslararası anlaşmalar imzaladık. Biz Türkiye ve Venezuela ilişkilerinde yeni bir çağ açmak istiyoruz. Biz farklı bir dünyaya inanıyoruz.
Biz dünyanın yeni dönemini çiziyoruz. Çok kutuplu çok merkezli. Hepimizin yer bulacağı bir dünya, bütün dinlerin değer gördüğü bir dünya. Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum.




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cilia Flores ile görüştü.