John Bass bu sorulara cevap veremeden gitti!

Bugün Sabah Gazetesi’nin manşeti 15 Temmuz FETÖ ihaneti ile ABD Büyükelçiliği arasındaki ilginç bağlantıyı ortaya çıkardı. ABD Büyükelçisi John Bass eğer bugünkü veda yemeği listesinden Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın adını çıkarmasaydı bu sır perdesi belki de büyük ölçüde aralanacaktı. Ama ABD Büyükelçisi John Bass cevapsız sorular ve sırlarıyla bu ülkeyi terkediyor. Aktuel.com.tr yazarı Ersoy Dede bugünkü yazısında ABD Büyükelçisi John Bass’in günah galerisini kaleme aldı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2017, 15:45
John Bass bu sorulara cevap veremeden gitti!

İÇİNDEKİLER

MÜSTEMLEKE VALİSİ GİBİ DAVRANAN KÜSTAH ADAM!
ABD Büyükelçisi John Bass'ı uğurluyoruz.. Gidişi olsun da dönüşü olmasın bu topraklara..

Zira adım attığı her yerde karışıklık çıkaran, müstemleke valisi gibi davranan bir küstah adam Bass.. Gidiyor.. Kim bilir gelen gideni aratacak belki.. Ama biraz hafızamızı zorlayıp geçmiş bir kaç hadiseye baktığımızda, sanki bundan daha beteri gelemezmiş gibi düşünüyor insan..

NEREDE ORTAYA ÇIKTIYSA ORASI KARIŞTI
Burada görev yaptığı süre boyunca, nerede resim verdiyse orası karıştı..

Nerede bir Amerikan operasyonu varsa üstünü örtme, istikametini çevirme görevi ondaydı.. Yüzyılın en kanlı terör örgütü olan PKK'nın siyasal kanadınca kontrol edilen belediyelere kayyum atandığında en ön safta direnişteydi Bass..

PKK ADINA TALİMAT VERDİ!
Bu hamle ile adeta bölge müttefiki PKK'ya, devleti adına talimat veriyordu büyükelçi… "… Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin Güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz…. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz…" dedi…

HENDEKÇİLERE DUR DEYİNCE JOHN BASS SAHNEYE ÇIKTI
Oysa o belediyeler, halka hizmet için geldikleri makamı kullanarak terör örgütünün lojistik üssüne dönmüştü.. Vatandaşın hizmetinde olması gereken iş makineleriyle terör örgütü hendekler kazıyor, cephe açıyor, asker-polis şehid ediyordu.. Belediye araçlarıyla terör örgütüne silahlar-bombalar taşınıyordu.. Ama devlet buna 'dur' deyince, Bass ortalığı yıkmıştı...

ARTVİN'DE SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Bütün diplomatik teamüllere aykırı olarak, çevre hassasiyeti üzerinden kalkışma hedeflendiği bir dönemde Artvin'de çıkmıştı ortaya.. Açıkça, ABD'nin HES projeleri üzerinden kışkırtılan köylülere ve onları kalkışmaya iten provokatif gruplara destek olmaya gitmişti Artvin'e.. Suçüstü yakalanınca, 'Kaçkar'a gezmeye gittim' diyecekti..

TERÖR BİLDİRİSİNDE YİNE O VARDI
PKK terör örgütüne destek mahiyetindeki akademisyen bildirisi yayınlandığında da Bass yine başroldeydi.. Devleti katliamcı, PKK'yı da devletin eşiti-muhatabı gibi gösteren o alçakça bildiriye devleti adına sahip çıktı.. "… Güneydoğu'da yaşanan çatışmalarla ilgili görüşlerini ifade ettikleri için akademisyenler hakkında soruşturmalar açıldığı ve cezalar verildiğine dair haberler görmekteyiz. Bu baskının, süregelen şiddetin sebepleri ve çözüm yollarıyla ilgili Türk toplumu içindeki meşru siyasi tartışmalar üzerinde dondurucu bir etkisi olmasından endişe ediyoruz.…"dedi.. Ve yine PKK adına Türk devletini tehdit etti..

ERMENİ SOYKIRIM YALANLARINI DİLLENDİRMEKTEN ÇEKİNMEDİ
Sadece bu da değil.. Washington'ın resmi görüşünün aksine 1915 trajedisi için, Türklerin Ermeniler'e soykırım uyguladığı yalanını dahi dillendirmekten çekinmedi...

BU SORULARA CEVAP VERMEDEN GİDİYOR
Buna rağmen saygıyla yolculuyor Türkiye Devleti Bass'ı..
Herşeye rağmen..
Fakat bu sorular da beraberinde gidiyor Amerika'ya.. Yahut bundan sonra her nereye gidiyorsa…
1) 17/25 Aralık sürecinde FETÖ'nün yargıda ve emniyetteki yapılanmasıyla ABD arasında irtibatı sağladığı ortaya çıkan Metin Topuz'u neden sakladınız?..
2) Metin Topuz'a sanki kendi vatandaşınızmış gibi sahip çıkan açıklamanızın aksine, sizin konsüler bir çalışanınız olmadığı ortaya çıktı. O halde neydi bu kişiyle ilgili tasarrufunuz?..
3) 17/25 başta olmak üzere burada hükümet üyeleri ve bürokratlar hakkında yasadışı teknik takip yapılmasına izin verdiniz mi, vermediniz mi?..
4) Adil Öksüz'ün darbe girişimi sürecinde konsoloslukla neden temas kurduğunu izah edecek misiniz?..
5) 15 Temmuz gecesi, İncirlik'ten kalkan tanker uçakların, F-16'lara 20'den fazla kez yakıt ikmali yaptığından bilginiz var mı?
6) MİT Tırları ihanetinin sivil ayağından iki önemli isim, FETÖ imamlarının, ihanet sürecinde konsoloslukla neden irtibat kurduğunu anlatacak mısınız?..
7) Göğsünüzü gere gere, bu ülkede, bir imparatorluğa diz çöktürmeye kalkmadığınızı söyleyebiliyor musunuz?..

Haydi uğurlar olsun.