Barzani’den Türkiye’ye alçak tehdit

Türkiye'nin İran ve Irak'la anlaşmasının ardından operasyon korkusu yaşayan Barzani Türkiye'ye tehdit savurmaya başladı. Barzani'nin kanalı olarak bilinen Rudaw mikrofon uzattığı FETÖ beslemesi ABD Kongre Üyesi Steve King üzerinden Türkiye'ye gözdağı vermeye kalktı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2017, 11:01
Barzani’den Türkiye’ye alçak tehdit

İÇİNDEKİLER

Kuzey Irak'ta gayrimeşru referandum düzenleyen Barzani yönetimin medyası Rudaw FETÖ beslemesi ABD kongre üyelerine mikrofon uzatıp akıllarında Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı.

ABD Kongre Üyesi Steve King'in "Bence, Türkiye ya da Kürdistan'ın herhangi bir komşusunun Kürdistan'a karşı askeri güç kullanması halinde bu, düşmanca bir davranış olarak algılanacaktır. Böyle bir durum ABD'nin tavrını da değiştirecek. Ayrıca, söz konusu ablukalarla özgür olmak isteyen halklar cezalandırılamaz. Bu durum ABD'nin değerlerine aykırıdır. Bunun için de söz konusu ablukaların kaldırılması gerekiyor." sözlerine yer veren Rudaw Türkiye'ye mesaj gönderdi.



Barzani'nin medyası haberi büyük bir sevinçle okuyucularına twitterdan böyle duyurdu.


Uygur Kayahan, "Rudaw bir FETÖ'cü Amerikalı bulmuş blöf yapıyor. Türkiye'yi ABD ile korkutmaya çalışıyor. Tam mafya fedaisi ağızları, zaten meslekleri o." diyerek tepki gösterdi.