FETÖ yöneticisi Burak Akbay!

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve 3 isim hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Akbay hakkında “silahlı terör örgütü yönetme” ve “örgüt propagandası yapmak”, Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında ise “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçlaması ile hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2017 Güncelleme 03 Ekim 2017, 00:33
FETÖ yöneticisi Burak Akbay!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sözcü Gazetesi'nin 4 mensubu hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren'in hazırladığı 73 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında "Silahlı terör örgütü yönetme" ve "örgüt propagandası yapma" suçlamasında bulunuldu. Diğer şüphelilere ise "Silahlı Terör Örgütü İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerekİsteyerek Yardım Etme" suçlamasında bulunuldu. İddianamede Fethullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanması anlatıldı ve Sözcü gazetesine FETÖ/PDY mensuplarının nasıl haber servis ettikleri detaylarıyla sıralandı. İddianamede, gazetenin bazı manşetlerinden örnekler verilmek suretiyle bu manşetteki gerçek dışı bilgileri örgüt amaçlarına hizmet etmek amacıyla hangi polisin gazete yöneticilerine getirdiğine yer verildi. Sözcü'nün FETÖ PDY tarafından seçilmiş hükümete yönelik gerçekleştirmek istediği hukuk dışı müdahaleye kamuoyu desteği verdiği kaydedildi. İddianamede, 17-25 müdahalesi döneminde Sözcü gazetesinin sosyal medya hesaplarından Fuat Avni hesabı başta olmak üzere FETÖ'cülerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların yayıldığı ve fuatavni hesabının sıklıkla haberleştirilip tweetlerinin Sözcü gazetesi resmi Twitter hesabından retweetlendiği ifade edildi. Görsellerle bu anlatım desteklendi. Tanıkların Sözcü'nün FETÖ tarafından kurulduğu ya da kullanıldığı tezini işlemeleri dikkat çekti. İddianamenin sonuç bölümünde, "Örgütün medya yapılanması ve hareket tarzları ile Sözcü Gazetesi'nin ulusal-uluslararası yankı uyandırabilecek derecede önemli ve özellikle kurgulanmış haberlerin veriliş şekli ve amacının, kamuoyunda doğurabileceği sonucun amaçlanması açısından neredeyse birebir örtüştüğü değerlendirilmektedir" denildi.

ÇULHAOĞLU ÖRNEĞİ
İddianamede, gazetenin çalışanlarının ve yazarlarının FETÖ'yü ağır derecede eleştirmeleri, hatta karşılıklı olarak birbirlerine hukuk davaları açmaları ya da yeri geldiğinde şikayet mekanizmasını devreye sokmaları, aralarında anlaşma- bağlantı anlamına gelmeyeceği kaydedildi. Bu tespite ilişkin Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun FETÖ'cü çıkması örnek gösterildi. Sözcü'nün, örgütün yayın organları gibi aynı amaca yönelik kamuoyu oluşturmaya çalıştığı, MİT TIR'larının durdurulması olayında bunun apaçık ortaya çıktığı kaydedildi. Şüpheli Burak Akbay aracılığıyla gazeteyi kurdurduğu, örgütün düşünce yapısını benimsemeyen yazar kadrosuna imkan tanıyarak gazetede bir araya getirdiği ancak özellikle FETÖ/PDY'nin silahlı terör örgütü olduğunun anlaşılmasından sonra gazetenin örgüt amaçları çerçevesinde faaliyete giriştiği, buna yönelik eylemlerde bulunduğu belirtildi.

Dilek YAMAN