Sözcü’nün sahibine FETÖ yöneticiliğinden dava!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Sözcü Gazetesi’nde suça karıştığı iddia edilen aralarında gazetenin sahibi Burak Akbay’ın da bulunduğu 4 isim hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Burak Akbay hakkında “silahlı terör örgütü yönetme” ve “örgüt propagandası” yapmak, Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında ise “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçlaması ile hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2017, 16:07
Sözcü’nün sahibine FETÖ yöneticiliğinden dava!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sözcü Gazetesi'nin 4 mensubu hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Bir numaralı şüphelinin gazetenin firari sahibi Burak Akbay olduğu iddianame değerlendirilmek üzere mahkemeye gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren tarafından hazırlanan 73 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında "Silahlı terör örgütü yönetme" ve "örgüt propagandası" yapma suçlamasında bulunuldu. Diğer şüphelilere ise "Silahlı Terör Örgütü İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerek-İsteyerek Yardım Etme" suçlamasında bulunuldu.

İddianamede Fethullahçı Terörö Örgütü'nün medya yapılanması anlatıldı ve Sözcü Gazetesi'ne FETÖ/PDY mensuplarının nasıl haber servis ettikleri detaylarıyla sıralandı. İddianamede, gazetenin bazı manşetlerinden örnekler verilmek suretiyle bu manşetteki gerçek dışı bilgileri örgüt amaçlarına hizmet etmek amacıyla hangi polisin gazete yöneticilerine getirdiğine yer verildi. Sözcü'nün FETÖ PDY tarafından seçilmiş hükümete yönelik gerçekleştirmek istediği hukuk dışı müdahaleye kamuoyu desteği verdiği kaydedildi.

FUATAVNİ'YE YAKIN İLGİ
İddianamede, 17-25 müdahalesi döneminde Sözcü Gazetesi'nin sosyal medya hesaplarından Fuatavni hesabı başta olmak üzere FETÖ'cülerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların yayıldığı ve fuatavni hesabının sıklıkla haberleştirilip tweetlerinin Sözcü Gazetesi resmi Twitter hesabından retweetlendiği ifade edildi. Görsellerle bu anlatım desteklendi.