Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu!

Sağlık alanındaki ödül, üç ABD'liye gitti. Nobel ödülünü kazanan isimler: Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash and Michael W. Young oldu.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2017, 13:05
Nobel Tıp Ödülü’nü kazananlar belli oldu!

İÇİNDEKİLER

Sağlık alanındaki ödül, üç ABD'liye gitti. Jeffrey Hall, Michael Rosbash veMichael Rosbash, Fizyoloji ve Sağlık alanındaki 2017 Nobel Ödülü'nü aldı.

Üçlünün ödül alan çalışması, biyolojik saatlerimizi kontrol eden moleküler mekanizmalar hakkında.

Stockholm Karolinska Enstitü Nobel Kurulu'nun açıklamasına göre, çalışma "Bitkiler, hayvanlar ve insanların biyolojik ritmlerini, Dünya'daki devrimlere göre nasıl uyarladığı"nı anlatıyor.

Üç bilim insanı 1,1 milyon dolarlık ödüle sahip olacak.

Her sene düzenlenen Nobel'de, sağlık ilk ödülün verildiği alan. Nobel ödülleri, dinamiti bulan İsveçli bilim adamı ve zengin sanayici Alfred Nobel'in vasiyetiyle 1901'den beri dağıtılıyor. Fizik, kimya, tıp, edebiyat, ekonomi ve barış dallarında verilen ödüllerin ortaya çıkış sebebinin Nobel'in dinamiti keşfetmekten dolayı duyduğu pişmanlık olduğu en güçlü varsayımlar arasında.

Nobel Tıp Ödülü'nü Jefferey Hall, Michael Rosbash ve M. Young kazandı. Araştırmacılar gündelik vücut ritmi ile ilgili çalışmalarından dolayı ödüle layık görüldü. Ödül Nobel'in resmi Twitter hesabından da duyuruldu: