Bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne karşı net konuştu: “Tek beklentimiz ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymalarıydı. Madem Kuzey Irak Yerel Yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir”

Giriş Tarihi 01 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 01 Ekim 2017, 02:26
Bedelini ödeyecek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şöyle dedi:

KUŞATMA PROJESİ: Suriye'nin kuzeyinde oynanan oyunun ülkemizi Ortadoğu coğrafyasından tümüyle tecrit etmenin yanında daha büyük bir darbeler için kuşatma projesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Kuzey Irak'taki referandum oyununun da aynı projenin bir parçası olduğu çok açıktır. Onlardan tek beklentimiz ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymaları, bize rağmen adımlar atmamalarıydı. Madem eskiden türlü destek verdiğimiz Kuzey Irak Yerel Yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir.

OLUMSUZ GELİŞMELERE HAZIRIZ: Bu meselenin Kuzey Irak'taki Kürtlerin haklarıyla alakası yoktur. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmak bizleri ciddi manada üzmüştür. Şu anda biz komşu ülkeler; İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere, biz hepsiyle irtibat halindeyiz ve buradaki olumsuz gelişmelere de hazırlıklı olduğumuzu bildirdik.

MÜSTEKBİRLERİN OYUNCAĞI: Bağımsızlık başka bir şeydir, müstekbirlerin oyuncağı olmak bambaşka bir şeydir. Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurulmuyor, tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek sürekli kanayan bir yara açılıyor.

TERÖRİSTİN ADI PİKNİKÇİ OLDU: Bak şu anda biz İHA'larımızı, silahlı İHA'larımızı yapıyoruz. Ama ana muhalefetin başındaki ve onun yanındakiler, Kandil'i arkasına alanlar ne diyor? 'Bu silahlı İHA'larla piknik yapanları vuruyorlar' diyor. Adamlar şu anda teröristlerin adını da piknik yapanlar koydular. Çıkıyor genel başkanı 'Ama onların yanında silah yoktu ki' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen orada mıydın?

Hasan AY