Suriyeli aktivist ve kızının katilleri yakalandı

Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat'ın katili Bursa'da yakalandı. Gözaltına alınan katil zanlısı Ahmet Barakat, İstanbul'a getiriliyor.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2017, 13:07
Suriyeli aktivist ve kızının katilleri yakalandı

İÇİNDEKİLER

Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci Halla Barakat katili Bursa'da yakalandı. Katil zanlısı Ahmet Barakat, İstanbul'a getiriliyor. Sabah saat 9.30'da yakalanan zanlı polise direndi. Katil zanlısının Esed ve istihbarat bağlantıları araştırılıyor.

Orouba Barakat, işkence gören rejim muhalifleri ile röportaj yapmış, belgeseller çekerek dünya kamuoyuna duyurmuştu.

Cinayet bürosu, evde yaptıkları incelemede anne ve kızını önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtmişti. Katillerin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla detarjan kullandığı da öğrenilmişti.


Katil zanlısı Ahmet Barakat

AKRABALARI DA AMERİKA'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Korkunç cinayeti dünyaya Orouba Barakat'ın kız kardeşi Shaaza Barakat duyurdu. Shaaza Barakat'ın Mavi Marmara yolcularından olduğu öğrenilirken, Şubat 2015'te Amerika'da katledilen 3 Suriye'linin de Barakat'ın akrabalarından olması dikkat çekti. Shaaza Barakat'ın yeğeni olan Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha, ABD'de 2015 şubatında silahlı saldırı sonucu katledilmişti. Shaaza Barakat, sosyal medyadan "Bıçaklamışlar... 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifş a ederdi. Şimdi o ve kızı Halla'nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi bulacak" diyerek duyurdu.

ESED REJİMİNİN CEZAEVİ KATLİAMLARINI DÜNYAYA DUYURDU
60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atmıştı. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.