Mankenler kraliçesinin ölümüyle ilgili flaş gelişme!

Giriş Tarihi 29 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2017, 10:56
Mankenler kraliçesinin ölümüyle ilgili flaş gelişme!

İÇİNDEKİLER



Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2010 yılında yaşanan mankenler kraliçesi Aslı Baş cinayetinde işadamı Ahmet Bayer ve çocuklarını kurtarmak için FETÖ adına devreye girdiği belirlenen işadamı İhsan Kalkavan hakkında fezleke hazırlandı.

Fezlekede dosyaya örgüt adına müdahale eden örgütün Bodrum imamı Zeki Yağmur ve işadamı Ahmet Bayer'in de cezalandırılması talep edildi. İhsan Kalkavan ve Zeki Yağmur'un firari oldukları belirlendi.


Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, 2010 yılında Bodrum'da meydana gelen ve kamuoyuna "Manken Aslı Baş cinayeti" olarak yansıyan olaya ilişkin soruşturmada FETÖ'nün etkili olduğu yönelik önemli bulgular elde edilince fezleke düzenlendi.



KALKAVAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen yargılaması devam eden olaya ilişkin yürütülen soruşturmada FETÖ parmağı olduğuna ilişkin hazırlanan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı fezlekesinde, işadamı İhsan Kalkavan'ın Ahmet Bayer'i olaydan kurtarmak üzere FETÖ'yü devreye soktuğu iddia edildi.



Başsavcı Dr. Barış Duman'ın koordinesinde Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Çetin tarafından tanzim edilen fezlekede, Aslı Baş cinayeti ile ilgili yürüyen soruşturma aşamasında 2012 yılında, Şüphelilerden Clup Flipper Sahibi Ahmet Bayer'in, çocukları olan ve o dönem tutuklu olan şüpheliler Hakan ve Volkan Bayer'in tahliyesini sağlamaya dönük İhsan Kalkavan'dan talebi oldu.


KALKAVAN MÜDAHALE ETTİ
İş adamı İhsan Kalkavan ın Bodruma gelerek o dönemin FETÖ/PDY nin Bodrum sorumlusu Zeki Yağmur ile nüfuzunu kullanarak irtibat kurduğu, Ahmet Derya Bayer'in bu kişiyle görüşmesini sağladığı öne sürüldü. Zeki Yağmur ile irtibat kurulmasından bir süre sonra tutuklu Volkan Bayer'in tahliye olduğu kaydedildi. Fezlekede, Zeki Yağmur'un KHK ile kapatılan Özel Merter Okulları koordinatörü olduğu, Ahmet Bayer'in ise miktarı ve zamanı belli olmasa da okula para yardımı yaptığına ilişkin tanık beyanı bulunduğu ifade edildi.



3 ÖNEMLİ İSME İŞLEM YAPILDI
Hazırlanan fezlekede, 2014 yılında yurtdışına çıkan ve yakalaması bulunan İhsan Kalkavan hakkında FETÖ yöneticiliğinden, daha önce hakkında FETÖ'den işlem yapılan imam Zeki Yağmur hakkında bu kez Aslı Baş soruşturmasındaki eylemlerinden, Ahmet Bayer hakkında ise örgüte yardımdan ceza talep edildi. Fezleke, işlem yapılmak üzere Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.



Başsavcılık, Fezleke hakkında taktirini kullanacak. Diğer taraftan 2012 yılında ölüm olayıyla ilgili fezleke yazan savcı ve soruşturma aşamasında kararları veren hakim, Hakimler Savcılar Kurulu tarafından FETÖ iltisaklı nedeniyle meslekten ihraç edildi. Bu isimlerin Savcı Bülent Baki ve Hakim Refika Nur Solak oldukları öğrenildi.



YARGILAMA DEVAM EDİYOR

2003 yılı 'Miss Model Of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının, 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirmişti.



Olayla ilgili soruşturmanın ardından Muğla Cumhuriyet Savcılığı, turizmci 62 yaşındaki Ahmet Bayer ve oğulları 32 yaşındaki Hakan ile 30 yaşındaki Volkan Bayer hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan 41 yaşındaki Murat Umirov 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açmıştı.



Şüphelilerin yargılanmalarına Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Hakan Bayer de 2014 yılında tahliye edildiği için dosyada tutuklu bulunmuyor.

İşte gençliğinin baharında şüpheli bir ölümle hayata veda eden Aslı Baş'ın geriye bıraktıkları...