Rıza Zelyut: Operasyonu onlar yaptı

Cumhuriyet gazetesinin 5 çalışanının tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında Aydınlık yazarı Rıza Zelyut tanık olarak dinlendi. Zelyut, "Nuray Mert'i, Aydın Engin'i, Can Dündar'ı kim gazeteye getirdiyse operasyonu yapan da odur" dedi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2017, 19:36
Rıza Zelyut: Operasyonu onlar yaptı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet gazetesinin 5 çalışanının 'terör örgütü' bağlantılı suçlamalarda tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması görülüyor. Davada tanık olarak dinlenen Aydınlık yazarı Rıza Zelyut, "Nuray Mert'i, Aydın Engin'i, Can Dündar'ı kim gazeteye getirdiyse operasyonu yapan da odur" dedi.

Cumhuriyet davasının 3. duruşması, İstanbul Çağlayan'daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davanın tanıklarından birisi olan Zelyut, eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili Alev Coşkun'dan sonra dinlenmeye başladı.

Zelyut, şunları söyledi:

"OPERASYONU ONLAR YAPTI"
Arkadaşlar, 21 Mart 2008'de kim gözaltına alındı İlhan Selçuk. FETÖ'nün en güçlü olduğu dönemler. Sonra da vakıf üzerinden birileri Cumhuriyet gazetesine el koydu. Kim yaptı? Nuray Mert'i, Can Dündar'ı Aydın Engin'i kim getirdiyse o yapmıştır.

"BİR İNTERNET SİTESİNDE 12 HABERDEN 8'İ DEMİRTAŞ OLAMAZ"
Yazarları suçladığım düşünülmesin. 12 haberin 8'i HDP ve Selahattin Demirtaş'tı. Bir gazetenin internet sayfasında HDP ve Demirtaş'ın 8 haberi olamaz.

2008 Aralık'ta Can Dündar hakkında 10 gün yayın yapıldı, İlhan Selçuk da onlardan biriydi. Can Dündar hayatında hiçbir gazetede yayın yönetmeni olarak çalışmadı. Yayın yönetmenliği ile habercilik başka bir şeydir. Ben Türkiye'nin en iyi köşe yazarıyım. Ben Mustafa Kemal'in yazarıyım.



"CUMHURİYET'İN DNA'LARI İLE OYNANDI"
​Cumhuriyet'İn CUMOK diye destek grubu vardır Bunlar da Cumhuriyet gazetesini terk etti. Namık Kemal Boya'nın bu davanın ardından bir açıklaması vardı, bu açıklamada "Cumhuriyet'in DNA'ları ile oynandığı" söylenmiştir.

Zelyut, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı tarafından ödül almasına ilişkin olarak "Aldatıldım, ödülü iade ettim" dedi.