Trump'tan BM kürsüsünde Türkiye'ye teşekkür

ABD Başkanı Trump ilk kez Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na seslendi. Kuzey Kore'ye ve İran'a yönelik sert açıklamalarda bulunan Trump, Türkiye'ye göçmen politikası konusunda teşekkür etti.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2017, 17:49
Trump’tan BM kürsüsünde Türkiye’ye teşekkür

İÇİNDEKİLER

New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilk kez konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasından satır başları şöyle;

​ "ABD'de egemen olan ve yöneten halktır. Ben gücü ele almak için değil, halka vermek için seçildim. Daha güvenli bir gelecek için birlikte çalışmalıyız. ABD tüm dünyanın özellikle de müttefiklerinin dostu olmaya devam edecek. Artık tek taraflı anlaşmalara girmeyiz. Ben bu konumda olduğum sürece ABD'nin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacağım.

Biz nerede yardımcı olursak olalım, hayat biçimimizi başkasına dayatmaya ya da topraklarımızı genişletmeye çalışmadık."

Kuzey Kore kadar hiçbir rejim kendi halkına zulüm etmemiştir. Şimdi de nükleer silahla tüm dünyayı tehdit etmektedirler. Nükleer silahlardan uzaklaşma Kuzey Kore için tek çözümdür. Çok daha fazlasını yapmak zorundayız. Düşmanca davranışlarını durdurmak için Kuzey Kore rejimini izole etmeliyiz.

İran hükümeti demokrasi kisvesi altında bir diktatörlük rejimini gizliyor. İran Hizbullah ve diğer terör rejimlerini destekliyor. İsrail ve diğer komşularını tehdit ediyor. İran rejimi terörü desteklemektedir. El Kaide, Hizbullah ve Taliban'ı
destekleyen ülkeler artık buna bir son vermeli.

Lübnan, Türkiye ve Ürdün'e mültecilere kucak açtıkları için teşekkür ediyoruz. ABD insani yardım konusunda özellikle de Somali, Nijerya ve Yemen'de açlığın sona ermesi için en fazla yardım sağlayan ülke. Bazı ülkeler çok kötü sicilleri olmasına rağmen İnsan Hakları Konseyi'nde görev yapıyor. Bu BM için utanç kaynağıdır. BM'de reforma ihtiyaç var. ABD halkı BM'nin çok daha hesap verebilir, çok daha etkin bir kurum olmasını beklemekte.

Küba hükümeti bir takım temel reformlar yapmadığı sürece yaptırımları kaldırmayacağız. Venezuela lideri Maduro yükselmekte olan bir ülkeyi uçurumun kenarına getirdi.