Almanya'nın terörizmle ilişkisi kaygı verici

Almanya'daki PKK gösterileri sonrası Büyükelçi ile görüşen Dışişleri Bakanlığı, "Tepkimiz terör örgütü PKK propagandası yapılmasına izin verilmesine" dedi.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 18 Eylül 2017, 08:59
Almanya’nın terörizmle ilişkisi kaygı verici

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Köln kentinde Cumartesi günü "PKK'nın Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada PKK propagandası yapılmasına izin verilmesi" nedeniyle Almanya'nın Ankara büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

TEPKİMİZ ALMANYA'NIN ELÇİSİNE İFADE EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumartesi günü yapılan yazılı açıklamada, Köln kentinde düzenlenen etkinliğin kınandığı belirtildi ve "Tepkimiz Bakanlığa çağrılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi nezdinde kuvvetli şekilde ifade edilmiştir" denildi.

Türkiye-Almanya ilişkilerinde Türkiye'de aralarında Türk kökenli Alman gazeteci Deniz Yücel'in de bulunduğu bazı Alman vatandaşlarının gözaltına alınması nedeniyle başlayan gerilim devam ediyor.

Ankara ise Almanya'nın darbe girişimine katıldığı iddia edilen bazı isimlere sığınma hakkı tanınması ve Türkiye'nin iade taleplerine karşılık vermemesi nedeniyle tepki gösteriyor.

Yaşanan bu kriz sırasında Alman parlamenterlerin İncirlik üssündeki Alman askerlerini ziyaretine izin vermemesi üzerine Berlin askerlerini üsten çekmişti.

Türkiye'den Almanya'daki PKK propagandasına tepki

Almanya'da yaklaşan seçimler öncesinde de Merkel, Ekim ayında yapılacak AB liderler zirvesinde Türkiye'nin üyelik sürecinin ele alınması gerektiğini belirtmişti.

Türkiye'den Almanya'daki PKK propagandasına tepki

BAKANLIKTAN GÖSTERİLERE SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamasında Cumartesi günü Köln kentinde düzenlenen etkinlik sırasında Almanya'daki mevzuata göre yasak olmasına rağmen PKK sembollerinin kullanılmasına, Abdullah Öcalan posterlerinin açılmasına ve PKK'nın halihazırdaki yöneticilerinden birinin terörü öven mesajının okunmasına göz yumulduğunu kaydetti.

Açıklamada, "Köln'deki faaliyetin Alman yetkililerin bu tür düzenlemelere izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarından sonraki ikinci faaliyet olması da dikkat çekicidir. Almanya'nın terörle mücadelede izlediği bu çifte standartlı tutum, terörizmle küresel mücadele adına kaygı vericidir. Almanya'yı terörün her türüne karşı ilkeli bir duruşa davet ediyoruz" denildi.