Kılıçdaroğlu'nun avukatına FETÖ gözaltısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukat Celal Çelik Ankara'da FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla MİT TIR'ları kumpası soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çelik, İstanbul'a getirilecek.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 15 Eylül 2017, 10:38
Kılıçdaroğlu’nun avukatına FETÖ gözaltısı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında bu sabah flaş bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Fatih Gürsul ve danışmanı Murat Aksoy FETÖ'den tutuklu, eski danışmanı Koray Çalışkan ise FETÖ şüphelisi... CHP milletvekili Enis Berberoğlu da FETÖ'nün MİT TIR'ları ihanetindeki işbirlikçiliğinden dolayı tutuklu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelinin kapatılan STV, Bugün gibi FETÖ kanallarının Digitürk'ten çıkarılması üzerine, aboneliğini iptal ettirdiği belirtildi.

FATİH GÜRSUL İLE YOĞUN ŞEKİLDE İRTİBATLI
Öte yandan avukat Çelik'in MİT tırlarının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğu belirtildi.

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki yapılanmasına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada Gürsul da tutuklu sanıklar arasında yer alıyor. Gürsul'un "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan aranan Ahmet Hamdi Parlak ve MİT tırlarının durdurulmasında rol alan, 8 ayrı suçtan aranan örgütün sivil imamlarından Süleyman Gürbüz ile irtibatlarının olduğu bildirilmişti.

MİT TIRLARI KUMPASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI
Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan eski hakim Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT TIR'ları kumpasıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'daki adresinde gözaltına alındı. FETÖ'nün kamuoyunu etkilemeye yönelik örgütsel tavırlarına da destek verdiği belirlenen Çelik, İstanbul'a getirilecek.

ŞEHİT YAKINLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Celal Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun'da Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın cenazesine gönderilen CHP çelenkleri şehit yakınları tarafından istenmeyip boş bir bahçeye atılınca Kılıçdaroğlu adına Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şehit yakınları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CELAL ÇELİK'İN ÖZGEÇMİŞİ
Gözaltına alınan Çelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 99 yılında hakim olan Çelik, 2001 yılında Isparta Hakimi olarak atandı. Kırıkkale Çerkeş ve Yargıtay Tetkik Hakimi olarak görev yapan Çelik, 2011'de hakimlikten istifa etti. Çelik, kendi özgeçmişinde "Hakimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliği'nin ve sayın genel başkanın avukatlığını üstlenmiştir" ifadelerini kullanıyor.