Küstah Alman!

AB’nin Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Komiseri Günther Oettinger, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Referandum sürecinde 'Hayır' cehpesine destek olduklarını da açıkça dile getirdi.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 12 Eylül 2017, 08:24
Küstah Alman!

İÇİNDEKİLER

AB'nin Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Komiseri Günther Oettinger, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilere değindi.

Küstah sözlerle Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Oettinger, 16 Nisan referandumunda açık bir şekilde destek oldukları 'hayır' cephesine de sahip çıktı.

YÜZDE 48'LİK CEPHE
AB Komiseri, "Türkiye'de AB ile ortaklığı isteyen genç bir nesil var. Türkiye'nin yüzde 48'i de Anayasa değişikliğinden yana değil. Bunu da gözardı edemeyiz. Ben bu nedenlerden ötürü, Türkiye'deki milyonlarca gence, iyi komşuluk ilişkileri içerisinde yaşamak istediğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"MİLYARLARCA EURO YATIRIM.."
Açıklamalarının hedefine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yerleştiren Oettinger, "Milyonlarca euro tutarında yatırımlar söz konusuydu. Hepsi durduruldu. Bu şu demek: Erdoğan, ülkesinin ekonomik geleceğini, genç nesillerin geleceğini, en az önümüzdeki on yılını heba ediyor, tahrip ediyor" diye konuştu.